Gelinler Dikkat! Yargıtay’dan Emsal Karar Çıktı, Kayınvalideye Hakaret Boşanma Sebebi

Yargıtay tarafından verilen Emsal teşkil edecek kadar boşanma davalarına yeni bir boyut kazandıracak. Yargıtay'ın verdiği kararda gelinin kaynanasına hakaret etmesi boşanma nedeni olarak sayıldı.

Gelinler Dikkat! Yargıtay’dan Emsal Karar Çıktı, Kayınvalideye Hakaret Boşanma Sebebi
Gelinler Dikkat! Yargıtay’dan Emsal Karar Çıktı, Kayınvalideye Hakaret Boşanma Sebebi melek eren

Yargıtay tarafından verilen Emsal teşkil edecek kadar boşanma davalarına yeni bir boyut kazandıracak.  Yargıtay'ın verdiği kararda gelinin kaynanasına hakaret etmesi boşanma nedeni olarak sayıldı.

Boşanma davalarında Emsal teşkil edecek bir karar daha Yargıtay tarafından onandı. Verilen kararla gelin kaynana tartışmaları da yeni bir boyut kazandı.  Yüksek Mahkeme kayınvalidesine hakaret eden yerine ağır kusurlu bularak durumu boşanma nedeni olarak kabul etti.

YARGITAY MAHKEMENİN KARARINI BOZDU
Şiddetli geçimsizlik nedeniyle 6 aile mahkemesinde karşılıklı boşanma davası açan bir çiftin davasında Davacı kadının boşanma davasını kabul eden mahkeme kusurlu Davranışları da bulunduğu iddia edilen kocayı tazminata mahkum etti. Fakat yerel mahkemenin verdiği bu kararı Yargıtay 2 Hukuk Dairesi bozdu. Emsal niteliğinde bir karara imza atan Yargıtay, kaynanaya hakaretin ağır kusurlu sayıldığına dikkat Çekerek, "Davacı-karşı davalı kadının da eşine ve kayınvalidesine hakaret ettiği, eşini tehdit edip fiziksel şiddet uyguladığı anlaşılmaktadır. Bu duruma göre boşanmaya sebebiyet veren olaylarda davacı-karşı davalı kadın, erkeğe göre ağır kusurlu olup, ağır kusurlu eş yararına Türk Medeni Kanunu'nun 174/1-2. maddelerinden kaynaklanan maddi ve manevi tazminata hükmedilemez. O halde kadının maddi ve manevi tazminat taleplerinin reddine karar verilecek yerde yanılgılı kusur belirlemesine bağlı olarak kadın yararına maddi ve manevi tazminata hükmedilmesi doğru bulunmamış, hükmün bozulması gerekmiştir"  kararını verdi.  Yargıtay'ın verdiği bu kararla birlikte kaynanaya hakaret boşanma nedeni kabul edildi.

 

son dakika yargıtay boşanma davası emsal karar son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama