Fulya Özdemir Cinayetinde Şoke Eden Karar! Haksız Tahrik İndirimi Verildi

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde 29 yaşındaki Fulya Özdemir’i 2 yıl önce öldürüp gömdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 34 yaşındaki Atilla Makta cinayeti Haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle 18 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Şikayetçi avukatları Ceza'nın az olduğunu belirterek kararı temyizde taşıyacaklarını söyledi.

Fulya Özdemir Cinayetinde Şoke Eden Karar! Haksız Tahrik İndirimi Verildi
Fulya Özdemir Cinayetinde Şoke Eden Karar! Haksız Tahrik İndirimi Verildi melek eren

Fulya Özdemir İsviçre'de ailesi ile birlikte yaşarken 3 yıl önce kasa yerleşmiş ve 15 Ekim 2016 tarihinde öldürülmüştü. Genç kadını öldürdükten sonra cesedini taş ve kayaların altında gömdüğü iddiasıyla Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nde kasten öldürme suçundan ömür boyu hapisle yargılanan Atilla Makta karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuklu bulunduğu Kırklareli cezaevinden ses ve görüntü bilişim sistemi ile katılan Sanık Atilla Makta Son kez savunma yaptı.

Duruşmada mütalaasını açıklayan Savcı Atilla Makta hakkında kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası verilmesini talep etti. Mahkemede son sözleri sorulan sanık makta ve avukatın Bir tarlaya katılmadıklarını belirterek Haksız tahrik indirimi uygulaması istedi. Sanat hakkında önce ömür boyu hapis cezası veren mahkeme heyeti daha sonra Haksız tahrik indirimi uygulayarak cezayı 18 yıla indirdi.

'KARARI TEMYİZ EDECEĞİZ'

Fulya Özdemir in ailesinin avukatlarından olan Remziye Gökçe Yılmaz hazırlık aşamasındaki iddianamede sanık hakkında Haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasının istendiğini Dosyanın Elmalı Ağır Ceza Mahkemesine gitmesinin ardından hazırlanan iddianamede ise sanık hakkında Haksız tahrik indiriminden yararlanmadan ceza verilmesini talep edildiğine dikkat çekti. Mahkemenin buna rağmen sana Haksız tahrik indirimi uyguladığını belirten Yılmaz, “Müşteki avukatları olarak bu kararı temyiz edeceğiz. Haksız tahrik indirimi uygulanmasını yersiz buluyoruz. Cinayetin tam olarak nasıl gerçekleştiğini tam olarak aydınlatılamadığını düşünüyoruz. Müşteki avukatları olarak planlı yani taammüden adam öldürmeden cezalandırılmasını talep etmiştik, fakat mahkeme heyeti kasten öldürmeden ceza verdi" dedi.

'DİREKT TEMYİZE TABİ BİR KARAR'

Ailenin avukatlarından biri olan Selami Dalyan'da, "Kararla ilgili temyiz tutum dilekçesi verdik. Öncelikle kararı istinafa taşıyacağız. Oradan olumsuz bir sonuç gelirse o zaman Yargıtay'a temyiz başvurusu yapacağız. Zaten sanığın aldığı ceza 15 yılın üstü olduğu için direkt temyize tabi bir karar. Gerekçeli kararı bekliyoruz. Mahkeme gerekçeli kararı yazdıktan sonra istinafa başvuracağız" diye konuştu.

fulya özdemir cinayeti antalya haksız tahrik indirimi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama