Fırat'ın Batısında Heyecan, Doğusunda Panik Hakim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fırat Nehri'nin doğusunda kalan Suriye topraklarının terör örgütlerinden arındırılmasına yönelik hareket sinyali vermesi ile sınır hattında başlayan hareketlilik sürüyor.

Fırat'ın Batısında Heyecan, Doğusunda Panik Hakim
Fırat'ın Batısında Heyecan, Doğusunda Panik Hakim melek eren

Suriye'de Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen harekatları ile uzun süre kalırsa Fırat'ın batısında kalan Suriyeliler operasyonun başlamasına heyecanla Beklerken Fırat'ın doğusunda teröristler ise panik halinde olası bir harekata karşı çıkar ve müezzin hazırlıyor tüneller kazıyor. Bütün dünyanın gözünü çevirdiği Suriye'de terör örgütünün egemenliği altında olan Menbiç’te ise ABD eyalet helikopterler servislerinde yetkilerinin üzerinde alçak uçuş yapıyor.

Türkiye'nin güney komşumuz Suriye'de 2011 yılında başlayan iç savaş 1 milyondan fazla insanın hayatını kaybetmesine 7 milyonu Aşkın insanın ülke dışına çıkmasına milyonlarca insanın kendi ülkesinde mülteci durumuna düşmesine neden oldu. Suriye'de hala devam eden iç savaşta bir çokgen ilçe kasaba ve köy defalarca çeşitli grup ve terör örgütleri arasında el değiştirdi. Suriye'de yaşanan iç karışıklıktan en çok etkilenen ise 911 kilometre sınır komşuları ile Türkiye oldu. Türkiye ülkesinin fark eden üç buçuk milyonu Aşkın Suriyeliye kucak açıp ülkede kalan Savaş mağdurlarına Gıda ve sağlık yardım ulaştırmaya devam ediyor. Fakat aradan geçen bu kadar süre içerisinde Türkiye sınırının yanı başında Suriye toprakları terör örgütlerinin kontrolü ne girdi ve düzenlenen saldırılar ile tehdit oluşturmaya başladı. 2016 yılında saldırıların artması üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Fırat kalkanı Harekatı başlatıldı. Gaziantep'te  Karkamış  ilçesine komşu olan Cerablus Tan başlayıp azez'e kadar uzanan 2000 kilometre kareyi 2017 yılı Mart ayına kadar terör örgütlerinden alındı. 20 Ocak 2018 günü zeytin dalı Harekatı başladı. 18 Mart günü tamamlanan Harekat ile 2000 kilometrekareyi açtın Afrin bölgesi de terör örgütlerinden temizlenerek güvenli hale getirildi.

FIRAT'IN DOĞUSU DE TERÖR TEHDİDİ ALTINDA

Türkiye'nin en uzun yıllardır kırmızı çizgi olarak adlandırdığı Fırat Nehri'nin batısında ki terör varlığının bitirildiği harekatlar ile aynı zamanda terör örgütü PKK PYD El Cezire ile Afrin kantonlarını  birleştirme planında sona erdi. Üretim noktasında Türkiye sınırına 135 kilometre mesafede bulunan menbiç'te TSK nın ABD askerleri ile yaptığı devriye faaliyeti ile Harekat olandan terör örgütü Türkiye'nin bu manevrasının ardından Fırat'ın doğuşuna çekilmek zorunda kaldı. Ancak terör örgütü PKK PYD bulunduğu Şanlıurfa Şırnak sınırındaki Fırat'ın Doğu attığında sokaklarda hem Türkiye sınırlarına güvenlik soruşturma İndirilenleri göster doğrulayarak demokratik yapıyı değiştirme girişiminden vazgeçmedi.

türk silahlı kuvvetler son dakika son dakika haberi fıratın doğusu
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama