FETÖ'cü Eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Vurulacak Yerleri Haritada İşaretlemiş

FETÖ’nün 15 Temmuz’da kalkıştığı darbe girişimi sırasında Erdoğan'a suikast yapmayı planlayan eski tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in harita üzerinden o gece vurulacak olan yerleri işaretlediği ortaya çıktı. 

FETÖ'cü Eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Vurulacak Yerleri Haritada İşaretlemiş
FETÖ'cü Eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Vurulacak Yerleri Haritada İşaretlemiş

FETÖ’nün 15 Temmuz’da kalkıştığı darbe girişimi sırasında Erdoğan'a suikast yapmayı planlayan eski tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in harita üzerinden o gece vurulacak olan yerleri işaretlediği ortaya çıktı. 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimini planladığı belirtilen eski tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in, İstanbul'daki komutanların zorla alıkonulup Akıncı Yönetim merkezine getirilmesi talimatı verdiği ve darbe faaliyeti sırasında vurulacak yerleri haritada işaretlediği belirtildi.

YURTTA SULH KONSEYİ ÜYESİ OLDUĞU KAYDEDİLDİ
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 15 Temmuz darbe girişiminin yönetim merkezi olan Akıncı Üssündeki eylemlerle ilgili hazırlanan iddianame mahkemeye gönderildi. İddianamede ifadesine yer verilen şüphelilerden Gökhan Şahin Sönmezateş'in FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün yöneticisi ve Yurtta Sulh Konseyi Üyesi olduğu kaydedildi.
Sönmezateş'in suç tarihinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığında Müşterek Hava Harekat Merkezi Başkanı olarak görev yaptığı ve darbeciler tarafından düzenlenen atama listesinde, görevine devam ettiği, ayrıca MİT Müsteşarlığı'na atandığı bildirildi.

İddianamede, 6-7-8-9 Temmuz 2016 tarihlerinde darbe faaliyetini yönetip organize eden şüpheli Adil Öksüz'ün liderliğinde Ankara Konutkent'de bulunan villada yapılan toplantılara katıldığı belirlenen Sönmezateş'in, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbeye teşebbüs eyleminin organizasyonunda ve eylemin icrasında görev aldığı, eylemleri bizzat gerçekleştiren şüphelilere emir ve talimat verdiği ifade edildi. Sönmezateş'in, Olgun Acuce'yi telefondan arayarak 15 Temmuz 2016 tarihinde Ankara'ya çağırdığı ve Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında harekat komutanı olan Ahmet Özçetin'e yönlendirdiği, 11 Temmuz 2016 tarihinde Yılmaz Bahar'ı askeri hattan aradığı, ekiplerini hazırlamaları, malzeme ve teçhizatların tam olmasını ve bir görev çıkılabileceğini söylediği bilgileri de iddianamede yer aldı.

SÖNMEZATEŞ, İSTANBUL'DAKİ KOMUTANLARIN ZORLA ALIKONULUP AKINCI'YA GETİRİLMESİ TALİMATINI VERDİ
İddianamede Sönmezateş'in 14 Temmuz 2016 tarihinde Konya MAK timinin komutanı Gökhan Maldar ile Mehmet Fatih Özkan'ı Konya'dan İstanbul'a çağırdığı, Maldar ve Özkan'a "Yarın sıkıyönetim ilan edilebilir, göreviniz komutanları alıp Akıncı'daki yönetim merkezine teslim etmek, irtibatlı olacağız, benim komutamdasınız" dediği de kaydedildi. İddianameye göre; Sönmezateş, İstanbul'daki bir düğünde bulunacak Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal ve diğer sekiz paşanın isimlerini Gökhan Maldar ve Mehmet Fatih Özkan'a verdi. Bu görüşmeden sonra MAK timleri Konya'dan İstanbul'a geldi. Mehmet Fatih Özkan da helikopterleri Konya'dan İstanbul'a getirdi ve İstanbul'da buluştular. Sönmezateş'in talimatları doğrultusunda da düğünden komutanlar zorla alıkonulup Akıncı yönetim merkezine getirildi. Şüpheli Gökhan Şahin Sönmezateş'in 9 Temmuz 2016 tarihinde Ali Pehlivan'ı cep telefonundan aradığı, pazar günü MUHAYM Başkanlığında buluştukları, Ali Pehlivan'a yapılan ve konuşulan işlerle ilgili kimseye bilgi vermeyeceğine dair yemin ettirdiği de ifade edildi.

DARBE FAALİYETİ SIRASINDA VURULACAK YERLERİ HARİTADA İŞARETLEDİ
Bu yemin işleminden sonra Sönmezateş'in MUHAYM Başkanlığındaki bilgisayarlarda yüklü CAS programını Ali Pehlivan'a açtırdığı, bu program vasıtasıyla darbe faaliyeti sırasında vurulacak yerleri haritada işaretlediği, hedeflerin resmini çıkardığı ve seçilen hedeflerin koordinatlarını haritalar üzerine işlettiği ifade edildi. İddianamede; MİT Müsteşarlığı, Polis Özel Harekatın eğitim alanı, İçişleri Bakanlığı, Başbakanlık, Gölbaşı Özel Harekat, Dikmen vadisinde bir blok, Ahlatlıbel'deki TİB binası, Ümitköy'deki Türk Telekom binası, Gölbaşı'ndaki Türksat binası, İstanbul'daki Kalender orduevinin karşısındaki Cumhurbaşkanlığı Köşkü, Kalender Orduevi, Fenerbahçe Orduevi, Samandıra'daki askeri kıtanın haritadan fotoğraflarının çıkarılarak koordinatlarının tespit edildiği bilgilerine yer verildi.

SÖNMEZATEŞ, CUMHURBAŞKANLIĞI KOORDİNATINI ALİ PEHLİVAN VE YARBAY VELİ BİLGİN'DEN ALDI
İddianamede, darbe gecesi şüpheli Sönmezateş'in saat 23.00 sıralarında Ali Pehlivan'ı askeri hattan aradığı ve Marmaris Okluk Koyu'nda Cumhurbaşkanlığı binasının koordinatını telefondan istediği, bahse konu binanın koordinatını Ali Pehlivan ve Yarbay Veli Bilgin'den aldığı da bildirildi. Sönmezateş'in darbeye teşebbüs eyleminde belirlenen hedeflerin tespitinde görev aldığı, ayrıca Konya MAK timi vasıtasıyla İstanbul'da zorla alıkonulup kaçırılarak Akıncı Üssüne getirilen komutanların kaçırılması eyleminin organizasyonunu yaptığı, diğer darbe yöneticileri ile eylem ve işbirliği içerisinde hareket ettiği, darbe faaliyetinin başarılı olabilmesi için gerekli koordinasyonu sağladığı ve emirleri verdiği, şüphelinin darbe faaliyetini bu şekilde yönetip iştirak ettiği belirtildi.
 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama