FETÖ Elebaşını 'Peygamberimiz' Diye Kaydetmiş

Feto soruşturması kapsamında daha önce itirafçı olarak Etkin pişmanlıktan yararlanan ve Tahliye edilen eski Danıştay üyesi Hamza eyidemir in bilgisayarına fethullahçı terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in fotoğrafını Peygamberimiz diye kaybettiği belirlendi. Eyidemir'in Itiraf içeren ifadelerini de duruşmada değiştirmesi üzerine yeniden tutuklanmasına karar verildi.

FETÖ Elebaşını 'Peygamberimiz' Diye Kaydetmiş
FETÖ Elebaşını 'Peygamberimiz' Diye Kaydetmiş melek eren

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin Yargılandığı dava devam ediyor. Duruşma ilk derece mahkemesi sıfatı ile Yargıtay 9 ceza dairesinde Yargıtay genel kurul salonunda görülürken itirafçı olarak Etkin pişmanlıktan yararlanan ve tahliye olan eski Danıştay üyesi Hamza Eyidemir Hakim karşısına çıktı. Daha önce usul yönünden savunma yapan eyidemir bu duruşmada esasa ilişkin savunmasını verdi.
Mahkemede yaptığı savunmada itiraf içeren beyanlarını kabul etmeyen eyidemir soruşturma aşamasındaki bazı beyanlarının ifadesini alan Savcı tarafından değiştirildiğini iddia etti. Savunmanın ardından mahkeme heyetine başkanlık eden Yargıtay 9 Ceza Dairesi üyesi Abdurrahman Orkun dağ dosyaya Gelen bilgi ve belgeleri okudu. Sana en bilgisayarında Feto elebaşı Fetullah Gülen'e ait video ve fotoğraflar ile Gülen'i öven yazı ve sıfatların bulunduğu Aynı zamanda örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in fotoğrafının Peygamberimiz şeklinde kaydedildiği belirtildi. Eyidemir bunun üzerine belgelerim kendisine ait olmadığını iddia ederken belgelerin yaklaşık 10 yıl önce evine gelen kayınbiraderini ait olduğunu söyledi. Daha önce yaptığı itirafları da kabul etmeyen eyidemir mahkeme tarafından yeniden tutuklandı.

 

son dakika haber fetö soruşturma son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama