Eski Albaydan Şok FETÖ İddiası: 'Hoca Efendi Düğmeye Bastı. Enini Sonunu Düşünmeyin'

Gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay başkanlığındaki eylemlerle ilgili görülen davada tanık olarak dinlenen E.S. darbe girişiminden 2 gün önce ÖKK personeli eski Albay Korkmaz'ın evde yapılan bir toplantı sırasında "Hoca efendi düğmeye bastı" dediğini söyledi.

Eski Albaydan Şok FETÖ İddiası: 'Hoca Efendi Düğmeye Bastı. Enini Sonunu Düşünmeyin'
Eski Albaydan Şok FETÖ İddiası: 'Hoca Efendi Düğmeye Bastı. Enini Sonunu Düşünmeyin' melek eren

Gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay başkanlığındaki eylemlerle ilgili görülen davada tanık olarak dinlenen E.S.  darbe girişiminden 2 gün önce ÖKK  personeli eski Albay Korkmaz'ın evde yapılan bir toplantı sırasında "Hoca efendi düğmeye bastı"  dediğini söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütünün 15 Temmuz 2016 tarihinde darbe girişimi sırasında Genelkurmay başkanlığındaki eylemlerle ilgili aralarında Sözde “yurtta sulh konseyi” üyelerinin de yer aldığı 224 kişinin yargılanmasına devam edildi. dava Ankara 17 Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülürken duruşmaya sanıklar, sanık yakınları, müştekiler ve avukatları katıldı.

TANIK OLARAK DİNLENDİ
Daha önce de dava ile ilgili olarak ifadesi alınan Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli sandık eski Albay Murat Korkmaz ve Binbaşı İbrahim Aksoy hakkında beyanda bulunan Tanık E.S.  bu duruşmada dinlendi.  duruşmada verdiği ifadesinde Tanık E.S.  darbe girişiminden 2 gün önce Yani 13 Temmuz 2016 tarihinde her zaman görüştü ağabeyler tarafından çağrıldığını, Macunköy tarafında bir eve girerek yarım saat kadar oturduktan sonra buradan kendisinin alındığını ve "Bugün seni bir yere götüreceğiz."  belirtti. E.S. Ifadesinin devamında "İkinci bir araba geldi, oraya geçmemi söylediler. İkinci arabada daha önce tanımadığım iki sivil şahıs vardı. Daha önce görmemiştim ama abi oldukları anılaşılıyordu. Beni ara sokaklara girerek bir eve götürdüler. Zili çaldılar. Bir sivil davet etti. Özellikle bir odaya yönlendirdiler beni. O zamana kadar gördüğüm tedbir anlayışına aykırı 10-12 kişi vardı odada. Buradaki en kıdemli de Murat Korkmazdı. Benim şaşırdığımı gördüler, Murat Korkmaz durumun anlatılmasını istedi. Farklı bir senaryo anlattılar. İçeriğinde, Yenimahelle'deki MİT müsteşarlığına gireceğimizi söylediler. Bir abinin yaklaşık 3-4 aydır esir tutulduğunu, ona işkence edildiğini söylediler. Bizim de iki gün sonra, 15'inde iki helikopterle gidip o abiyi kurtaracağımızı söylediler. Ben en son gidendim. Anladığım kadarıyla ben gidene kadar plan tamamlanmıştı.  Bana anlattıkları kısmında, o gün herkes mesai çıkışında eve gitmeyecekti. İzinli olanlarsa 17.00 civarı mesaiye gelecekti. Son kontrolleri, hazırlıkları yapıp 03.00'te hareket edecektik, abiyi kurtarıp Akıncılara geçecektik. Murat Korkmaz, 'Hoca efendi düğmeye bastı. Bu işin enini sonunu düşünmeyin.' dedi. Abdurrahim de aynı odadaydı. Diğerlerinin astsubay olduğunu biliyorum ama şahsen tanımıyorum. Mesai içinde nadiren gördüğüm kişiler olduğu için biliyorum. "Bu beyanın ardından sanık Murat Korkmaz, E.S'ye bazı sorular sordu. Korkmaz'ın, "Gördüğün kişinin ben olduğuma ya da Abdurrahim Aksoy olduğuna vicdanen emin misin?" şeklindeki sorusuna "Evet" karşılığını verdi. Sanık Korkmaz'ın, birkaç kez ifade verdiğini ve ilk ifadelerinde "Hoca efendi düğmeye bastı." gibi bir beyanda bulunmadığını, bunu neden son ifadesinde söylediğini sorduğu E.S, hatırlayamamış olmasından kaynaklanmış olabileceğini belirtti. Bunun üzerine mahkeme başkanının, Korkmaz'ın o gece ne söylediğini tekrar sorduğu E.S, "(Hoca efendi düğmeye bastı. Bu işin enini sonunu düşünmeyin) dediğini net bir şekilde hatırlıyorum." dedi. 
 

 

son dakika FETÖ duruşma son dakika haberi darbe girişimi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama