Erdoğan Kürsüden Çağrı Yapmıştı, Kaşıkçı Cinayeti ile İlgili O Hamle Yapılıyor

İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinin ardından cesedin aranması sürüyor. Hukukçular Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin bulunmadan iddianamenin tamamlanması ve cinayet suçlamasıyla sanıkların yargılanmasını mümkün olmadığını söylüyor. Türkiye deseydin bulunmasının ardından 18 kişilik Suudi ekip için Türkiye'de yargılanmak üzere başvuruda bulunabilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde '15 artı 3 kişi, 18 kişinin yargılanmasının İstanbul’da yapılması' şeklinde bir teklifte bulunmuştu.

Erdoğan Kürsüden Çağrı Yapmıştı, Kaşıkçı Cinayeti ile İlgili O Hamle Yapılıyor
Erdoğan Kürsüden Çağrı Yapmıştı, Kaşıkçı Cinayeti ile İlgili O Hamle Yapılıyor melek eren

Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki başkonsolosluk binasında 2 Ekim 2018 tarihinde giren ve burada cinayete kurban giden Cemal Kaşıkçı’nın cesedinin aranması sürüyor. Cinayetten bir gün önce Suudi ekibin Belgrad Ormanı'nda keşif yaptığı görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik güçleri konsolosun resmi konutunun bahçesinde de arama yapmak istedi Fakat karşı taraf bu talebi reddetti.

DİPLOMATİK DOKUNULMAZLIK SÖZ KONUSU OLAMAZ

İstanbul Sultangazi'de konsolosluk aracının bulunmasının ardından polisler tarafından yapılacak arama bir kez daha gündeme gelirken diplomatik dokunulmazlık konusunun Türkiye için bağlayıcı bir tarafı olmadığı öğrenildi. Hukukçulara göre Türkiye Kaşıkçı olayına ilişkin her yerde istediği aramayı yapabilir.

SON ADIM CESEDİN BULUNMASI

Emniyet ve MİT tarafından ele geçirilen deyimlerin Kaşıkçı cinayetinde yer alan isimlere dair şüphe götürmez gerçeklikler barındırdığını altını çizen Uzmanlar Suudi Arabistan tarafından yapılan "Türkiye’den gelen bilgiler, Kaşıkçı davasındaki şüphelilerin cinayeti önceden planladığını gösteriyor" açıklamasının son derece önemli olduğuna vurgu yaptı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaşıkçı cinayetinde ağır suç kavramının içini dolduran çok ciddi unsurlar olduğunu belirterek cinayete ilişkin ceza yargılamasına baksana bilmesi için öncelikle cesedin bütününün ya da bir parçasının bulunması gerektiğini vurguladı. Hukukçular da Kaşıkçı iddianamesinin tamamlanıp davanın açılması için cesedin bulunmasının şart olduğunu söylüyor.

 

cumhurbaşkanı erdoğan cemal kaşıkçı cemal kaşıkçının cesedi son dakika
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama