“Dul” Diye Kadınlara Ev Kiralamayanlara Emsal Ceza

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunca (TİHEK), Bir kadına dul olduğu gerekçesiyle evini kiralayan ev sahibine 2 bin, emlakçı bin lira ayrımcılık yasağını ihlal eden idari para cezası uygulandı.

 “Dul” Diye Kadınlara Ev Kiralamayanlara Emsal Ceza
 “Dul” Diye Kadınlara Ev Kiralamayanlara Emsal Ceza melek eren

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunca (TİHEK), Bir kadına dul olduğu gerekçesiyle evini kiralayan ev sahibine 2 bin,  emlakçı bin lira ayrımcılık yasağını ihlal eden idari para cezası uygulandı.

Eskişehir'de yaşayan bir kadın,  kendisine dolu olduğu gerekçesiyle ev kiralanması üzerine medeni hali nedeniyle ayrımcılık yapıldığını belirterek konuya ilişkin Başbakanlık iletişim merkezine başvurdu. 

BİMER BAŞVURUSU DEĞERLENDİRİLDİ
BİMER üzerinden yapılan başvuru Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletildi. Konu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı görevsizlik kararı vererek şikayeti Türkiye insan hakları ve eşitlik Kurumu nasıl hareketti. TİHEK,  başvuruyu esastan inceleyerek emlakçı ve ev sahibinden yazılı görüş istedi. Emlak işletmecisi tarafından hazırlanan yazılı görüşte ev sahibinin bekar kişilere evinin verilmesini istemediğine, başvuran ilk davasına konu olan ev içinde ev sahibini talimatının başvurularını ile ettiğini bildirdi. Ev sahibinin ise yurtdışında yaşadığı ve söz konusu dairenin bulunduğu apartmanda 7 dairesinin olduğunu apartmandaki aile ortamına zarar vermemek adına evinin bekar birine kiralanmasını istediğini ifade ettiği öğrenildi.

İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI
Inceleme ve görüşmelerin tamamlanmasının ardından TİHEK, "Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu"nun 3. maddesinde yer alan ayrımcılık yasağının ihlal edildiğine karar vererek ev sahibine 2 bin TL emlakçı hisse bin TL idari para cezası verdi.

 

emlak dul kadın ev sahibi Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu TİHEK son dakika
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama