Diyanet Yanıt Verdi: Burun Spreyi Orucu Bozar Mı?

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte yine oruçla ilgili birçok soru da gündeme gelmeye başladı. Daha önce defalarca duyduğumuz ve yanıtını aldığımız Diş fırçalamak orucu bozar mı, burun kanayınca oruç bozulur mu gibi genel soruları sağlıkla ilgili bazı sorular da eklendi.

Diyanet Yanıt Verdi: Burun Spreyi Orucu Bozar Mı?
Diyanet Yanıt Verdi: Burun Spreyi Orucu Bozar Mı? melek eren

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte yine oruçla ilgili birçok soru da gündeme gelmeye başladı.  Daha önce defalarca duyduğumuz ve yanıtını aldığımız Diş fırçalamak orucu bozar mı,  burun kanayınca oruç bozulur mu gibi genel soruları sağlıkla ilgili bazı sorular da eklendi.

 Bu Ramazan biraz daha Bahar aylarına denk gelince özellikle alerjik bünyeye sahip olanların adında yeni bir soru belirdi.  Üst solunum yolu hastalıklarının tedavisinde genel olarak kullanılan burun spreyinin orucu bozup bozmayacak herkes tarafından merak edilmeye başlandı.  Bu konuda birçok İslam aleminin ve Diyanet İşleri'nin cevabı bulunuyor. 

BURUN SPREYİ YA DA BURUN DAMLASI ORUCU BOZAR MI?
Ramazan ayının gelmesi ile orucunu sakata sokmak istemeyenler hep aynı soruların yanıtlarını arıyor.  son zamanlarda gündeme gelen yeni bir soru ise;  "Burun damlası genize kaçarsa oruç bozulur mu?", "Burun içine sıktığım sprey ya da kullandığım burun damlası orucumu bozar mı?"  şeklinde sorular oldu.  Diyanet İşleri’nin Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden sorulan sorulara başkanlık Hayır yanıtını verdi. Yani Diyanet İşleri'ne göre Oruçluyken burun spreyi kullanılabilir.  Bu konuda İslam alimlerinin verdiği cevaplardan biri de şu şekilde; "Tedavi amacıyla buruna damlatılan ilacın bir damlası, yaklaşık 0,06 cm3 ’tür. Bunun bir kısmı da burun çeperleri tarafından emilmekte, çok az bir kısmı mideye ulaşmaktadır. Bu miktarda, mazmazada (ağız çalkalamakta) olduğu gibi affedilmiştir."

 

burun spreyi orucu bozar mı burun damlası orucu bozar mı orucu neler bozar oruç oruç nasıl bozulur
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama