Diyanet İşleri Başkanı’ndan Flaş Açıklamalar! Kutlu Doğum Haftasının Adı Değişti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’den bir son dakika açıklaması geldi. Kutlu doğum Haftası etkinliklerinin FETÖ ile bağlantılı bir şekilde gösterilmesinin milleti derinden yaraladığını söyleyen Görmez, "Kutlu Doğum Haftası, O'nun (Hz. Muhammed) sünneti, sireti, yüksek ahlakı ve evrensel mesajının ilmi etkinliklerle anlatıldığı bir Siret Haftası'na dönüştürülerek, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da 14-20 Nisan tarihleri arasında icrasına devam edilmelidir." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı’ndan Flaş Açıklamalar! Kutlu Doğum Haftasının Adı Değişti
Diyanet İşleri Başkanı’ndan Flaş Açıklamalar! Kutlu Doğum Haftasının Adı Değişti Hasan Vural Topbaş

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’den bir son dakika açıklaması geldi. Kutlu doğum Haftası etkinliklerinin FETÖ ile bağlantılı bir şekilde gösterilmesinin milleti derinden yaraladığını söyleyen Görmez, "Kutlu Doğum Haftası, O'nun (Hz. Muhammed) sünneti,  sireti, yüksek ahlakı ve evrensel mesajının ilmi etkinliklerle anlatıldığı bir  Siret Haftası'na dönüştürülerek, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da 14-20  Nisan tarihleri arasında icrasına devam edilmelidir." dedi.

"Din İşleri Yüksek Kurulu Genişletilmiş İstişare Heyeti II.  Toplantısı"na katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, toplantının tamamlanmasının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kutlu doğum Haftası’nın 28 yıldır devletin desteği ile olduğunu belirtirken, FETÖ ile bağdaştırılmasının milleti derinden yaraladığını söyledi. Görmez, "Akıl, vicdan ve izan dışı bu iddia aynı zamanda tarihi  gerçeklere de aykırıdır. Bu hafta, asırlardır 12 Rebiulevvel’de idrak edilen  Mevlit Kandili'nin bir alternatifi değil Hz. Peygamberin sireti, sünneti ve  evrensel mesajını anlamak ve hayata geçirmek gayesiyle uygulamaya konulmuş ilmi  ve kültürel faaliyetler bütünüdür." dedi.

İşte Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in açıklamalarının devamı:

"Esas amaç, Hz. Peygamberin hayat veren çağrısının daha geniş  kitlelere ulaştırılması olunca, bu etkinlik için tüm eğitim kurumlarının ve  halkımızın yoğun bir şekilde katılımının daha çok sağlandığı bir zaman dilimi  belirlenmiştir. Her yıl yurtiçi ve yurtdışında 30 bini aşkın etkinliğin yapıldığı  bu hafta içinde, haftanın amacıyla bağdaşmayan bazı yanlış uygulamaların tasvip  edilmesi düşünülemez. Bu münferit yanlış uygulamalar bütün bir etkinliğe de gölge  düşürmemelidir. Resul-i Ekrem’in hatırasına ters düşecek ve Müslümanları rencide  edecek tutum ve davranışlardan kaçınılmalıdır. Etkinlikler, ilgili yönetmelik  hükümlerine göre ve Diyanet İşleri Başkanlığının gözetim ve denetiminde  yürütülmelidir. Bu itibarla bu topraklarda bin yıldır vecd ile kutlanan Mevlit  Kandili programları zenginleştirilerek sürdürülmeli, Kutlu Doğum Haftası ise onun  sünneti, sireti, yüksek ahlakı ve evrensel mesajının ilmi etkinliklerle  anlatıldığı bir Siret Haftası'na dönüştürülerek şimdiye kadar olduğu gibi bundan  sonra da 14-20 Nisan tarihleri arasında icrasına devam edilmelidir.

2016 yılında İstanbul’da gerçekleştirilen ve tüm  dünyadaki Müslümanlara aynı günde oruca başlama ve bayram yapma imkanı sunan  Uluslararası Hicri Takvim Birliği Kongresi Kararları teyit edilmiştir.”

 

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Görmez Kutlu Doğum Haftası Siret Haftası din FETÖ
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama