Dikkat! Bunları Paylaşırsanız Yandınız, Herkesi İlgilendiren Gelişme

İçişleri Bakanlığı 81 ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzası ile gönderdiği genelgede delil veya kişisel veri niteliğindeki güvenlik kamerası görüntülerinin basın ve sosyal medyadan kamuoyuyla paylaşılmasının önüne geçmeyi amaçlıyor. Yayınlanan Bu genelge bütün kolluk personeli diğer kamu görevlileri apartman bina kamu ve özel sektör yöneticileri ile şoför esnafını ilgilendiriyor.

Dikkat! Bunları Paylaşırsanız Yandınız, Herkesi İlgilendiren Gelişme
Dikkat! Bunları Paylaşırsanız Yandınız, Herkesi İlgilendiren Gelişme melek eren

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye aykırı davrananlara soruşturma başlatılacak. İçişleri Bakanlığı Süleyman Soylu imzası ile 81 il Valiliğine gönderdiği genelgede suç ve suçlularla mücadele kapsamında Güvenlik kameralarının kamu ve özel sektör tarafından Etkin kullanıldığını belirterek Kent Güvenlik yönetim ve plaka tanıma sistemleri kamu binaları başta olmak üzere site apartman ve işyerlerinde güvenlik kameralarıyla 24 Saat esasına göre kayıt yapıldığı hatırlatıldı. 

GÖRÜNTÜLER PAYLAŞILAMAYACAK

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede güvenlik kameraları aracılığı ile kayıt altına alınan delil ya da kişisel veri niteliğini Taşıyan görüntülerin yayınlanmasının soruşturmanın gizliliğini suç ve suçlularla mücadeleye Özel hayatın gizliliğini temel hak ve özgürlükleri ve kamu düzenini olumsuz etkilediği bu görüntülerin yayınlanmasının 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında suç niteliğinde olduğu vurgulandı. Yetkisiz kişiler tarafından güvenlik kameraları tarafından kayıt altına alınan görüntülerin elde edilmesi kullanılması ve ifşasının önlenmesi bunları kayıt altına alan kişi kamu görevlisi özel sektör apartman site yöneticileri ve esnafın sorumluluğunda olduğu genelgede anımsatıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede bu görüntülerin paylaşılması durumunda paylaşanlar hakkında soruşturma başlatılacağı belirtildi.

 

son dakika içişleri bakanlığı genelge güvenlik kamerası son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama