Cumhurbaşkanlığı’ndan Son Dakika Rahip Brunson Açıklaması

ABD'li rahip Brunson’un bugün görülen duruşmasına ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı iletişim başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, "Bugün Andrew Brunson hakkında verilen mahkeme kararı, Türkiye'nin demokratik bir hukuk devleti olduğunu, Türkiye'de yargının tarafsız ve bağımsız olduğunu ortaya koymuştur." dedi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan Son Dakika Rahip Brunson Açıklaması
Cumhurbaşkanlığı’ndan Son Dakika Rahip Brunson Açıklaması melek eren

Terör örgütleri fetö ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla İzmir'de yargılanan ABD’li din adamı Andrew Craig  Brunson'un  tavada hükümle serbest bırakılmasına ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı iletişim başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Yargının bağımsızlığını gösterdiğini söyledi.

“YARGININ TARAFSIZ VE BAĞIMSIZ OLDUĞUNU ORTAYA KOYMUŞTUR”

Rahip Brunson hakkında konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, "Bugün Andrew Brunson hakkında verilen mahkeme kararı Türkiye'nin demokratik bir hukuk devleti olduğunu, Türkiye'de yargının tarafsız ve bağımsız olduğunu ortaya koymuştur."  dedi. Amerikan yönetiminde Türkiye'nin bağımsız yargısının bir süredir baskı altına alınmaya çalışıldığını söyleyen Altun, Türkiye'nin çeşitli yaptırım tehditlerine maruz Burak olduğunu belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her fırsatta Türkiye'nin bu türden tehdit oyunlarına boyun eğmeyeceğim bağımsız ve tarafsız Türk yargısının Esaret altında alınamayacağını söylediğini hatırlattı. Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Türk yargısının vereceği karara herkesin saygı duyması gerektiğini vurguladığına işaret ederek, "Mahkeme kararının ardından 'Working very hard on Pastor Brunson' diye mesaj atan ABD Başkanı Donald Trump'a bir kez daha hatırlatmak isteriz ki Türkiye, demokratik bir hukuk devletidir ve Türk mahkemeleri bağımsızdır. Bu gerçek,  Anayasamızın 138. maddesinde açık ve net bir biçimde vurgulanmıştır. 'Hâkimler, görevlerinde bağımsızdırlar, Anayasa'ya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdani kanaatlerine göre hüküm verirler. Hiçbir organ, makam, merci veya kişi,  yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremez, genelge gönderemez, tavsiye ve telkinde bulunamaz.' Türk mahkemeleri gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti de hiçbir organ, makam, merci ya da kişiden talimat almaz, kendi kuralları ve iradesiyle kararlarını alır." ifadelerini kullandı.

 

cumhurbaşkanlığı son dakika rahip brunson açıklama son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama