Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Flaş Açıklama: “Can Dündar Ajandır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel yaptıkları ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin yönelttiği Can Dündar sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanıtı," Can Dündar devletin sırlarını ifşa eden bir ajandır" oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Flaş Açıklama: “Can Dündar Ajandır”
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Flaş Açıklama: “Can Dündar Ajandır” melek eren

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Almanya cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier'in daveti üzerine Almanya'ya gitti. Bu sabah saatlerinde mevkidaşı ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan Daha sonra Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ilgili bir görüşme gerçekleştirdi. Kritik görüşmenin ardından iki lider birlikte basın toplantısı düzenledi.

“CAN DÜNDAR AJANDIR”

Yapılan basın açıklamasının ardından soru cevap bölümüne geçildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’e Can Dündar hakkında bir soru yöneltildi. Bu soruya verilen yanıtlar şu şekilde oldu;
SORU: “Türkiye’de Alman vatandaşlarının tutuklu olmasını belirttiniz. Sayın cumhurbaşkanı umut vaat etti mi çözüm bulunacağına dair… Can Dündar’ın akredite olması ama sayın cumhurbaşkanını dikkate alarak kendisi gelmiş buraya, bu konuyu ele aldınız mı? Nazi serzenişlerinizden ötürü özür dilediniz mi? Sayın Dündar iade talebi varmış kendisiyle ilgili, bunu bir kışkırtma olarak mı görüyorsunuz? Dündar hâlbuki ki akredite olmuştu.”

MERKEL: “Şimdi ben adli yardımlaşma ile ilgili söz konusu olan tek tek konuları ele almak istemiyorum. Gazeteci Dündar konusunda ihtilafların olduğu ortada. Kendisinin basın toplantısına katılmayacağına kendisi karar vermiştir. Yine yanlış anlaşılma olmasın diye şunu söylemek istiyorum. Burada herhangi bir şekilde iki sınıflı bir akreditasyon yoktur. Çok sayıda gazeteci burada bulunuyor, bundan ötürü herkes tek tek soru soramıyor. Ama eşitlik açısından bu hak tanınmıştır. Bunu açıklamak istedim. Can Dündar’ın kendisi katılmama kararı vermiştir. Kendisiyle ilgili sayın cumhurbaşkanı ile farklı görüşlerin olduğunu teyit edebilirim.” 
ERDOĞAN: “Bu samimi açıklaması için teşekkür ediyorum. Türk yargısı bırakılması gerekli olanları tutuksuz yargılanmak üzere de olsa bırakmıştır. Hiç ona gerek kalmadan bırakılması gerekeni de bırakmıştır, isim vermeyeceğim. Fakat son söylediğiniz kişiye gelince; önce Can Dündar’ın bir ajan olduğunu, devletin sırlarını ifşa etme durumunda olan bir kişi olduğunu ve bunun 5 yıl 10 aya mahkum edildiğini biliyorsunuzdur. 5 yıl 10 aya mahkum olan bir kişi, kaçarak Almanya’ya gelmiştir. Şu anda bu kişi Türk yargısına göre bir mahkumdur ve 5 yıl 10 ay mahkumiyeti vardır, ajandır. Devletin sırlarını ifşa etmiştir.”
“Hiçbir ülkede devletlerin sırları ifşa edilmez, suç teşkil eder.”
“Bir diğer konu biz Almanya ile suçluların iadesi anlaşması yapmış bir ülkeyiz. Bizim böyle bir suçluyu iadesini istemek en doğal hakkımızdır. Bir Alman hakikaten burada yargılanmış mahkum olmuşsa, bizden Almanya isteyebilir. Biz de bunu vermek durumundayız. Böyle bir şey benim başıma gelse, ben veririm, hiç bakmam.”

Son dakika açıklama merkel cumhurbaşkanı erdoğan can dündar can dündar ajandır
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama