'Cinsel istismar' Sanığı Sahte Tarikat Şeyhinden Pes Dedirten Savunma

Konya'da 5 erkek müridine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen sahte tarikat şeyhi S.I.'nın 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılaması sürüyor.

'Cinsel istismar' Sanığı Sahte Tarikat Şeyhinden Pes Dedirten Savunma
'Cinsel istismar' Sanığı Sahte Tarikat Şeyhinden Pes Dedirten Savunma melek eren

Cinsel istismar' suçlamasıyla hakkında 70 yıla kadar hapis cezası Talep edilen sahte tarikat şeyhi mahkemede yaptığı savunmada kendisine kumpas kurulduğunu iddia ederek, "İlişkiye girdiğimi iddia etmişler. Böyle bir şey asla olamaz. Ben her zaman onlara haram olduğunu anlatmışımdır. Bana bunlar kumpas kurdu"  ifadelerini kullandı.

Bu yılın başında Başbakanlık iletişim merkezinin şikayette bulunan bir kişi sohbetlerine katıldı tarikatın kendisini sözde haalife diye tanıtan şeyhinin erkek müritlerine cinsel istismarda bulunduğunu iddia etti. Şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında sahte tarikat şeyhi gözaltına alındı. Olayın açığa çıkmasıyla birlikte 2008 ve 2017 yılları arasında 17 22 yaşlarındaki erkek milletine cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıkan tarikat şeyhi tutuklandı. Hakkında 70 yıla kadar hapis cezası istenen S.I.'nın Konya 1.  ağır ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Bazı mağdurlara cinsel istismar olayının birden fazla defa tekrarlanması nedeniyle sanık hakkında Talep edilen cezanın da suç oranına göre arttırılması istendi.

'VAAZ VERECEK KİŞİYİ KISKANDILAR'

Davanın Konya 1 ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmasında tutuklu sanık avukatı ve sanıklar katıldı. Mahkemede savunma yapan zanlı kendisi olmadığı zaman vaaz verecek kişiyi atadığını ve bu nedenle kıskanan kişilerin şikayette bulunduğunu iddia etti. S.I. yaptığı savunmada,  ''Ben dergahta görev dağılımı yaptım. Benim olmadığım zamanlarda, benim yerime vaaz verecek bir kişi belirlemiştim. Bu beni şikayet edenler, bunu çekemedi. Benim onlarla hiçbir husumetim yok; ama onların bana husumeti var. Bu görev dağılımını kaldıramayıp kıskançlık krizine girdiler''  ifadelerini kullandı.

'HARAM OLDUĞUNU SÖYLEDİM' 

Ayrıca mahkeme salonunda kendisine şikayette bulunma anları daha önce neden polise gitmediklerini soran zanlı, ''Madem ben onları 3- 4 yıldır taciz ediyorum; niye polise gidip, şikayette bulunmadılar? İlişkiye girdiğimi iddia etmişler. Böyle bir şey asla olamaz. Ben her zaman onlara haram olduğunu anlatmışımdır. Bana bunlar kumpas kurdu. 8 aydır cezaevindeyim. Bana komplo kurdular, tahliyemi talep ediyorum'' dedi.

AVUKAT: MÜVEKKİLİME İFTİRA ATILMIŞTIR

Mahkemede savunma yapan Avukat Makbule Çavuşoğlu da müvekkiline iftira atıldığını iddia ederek, ''Dergahta müvekkilim tarafından yapılan görevlendirmeyle müvekkilime duyulan husumet ile müvekkilime iftira atılmıştır. Tahliyesini talep ediyorum'' dedi.

 

konya tarihat şeyhi sahte tarikat şeyhi erkek mürit cinsel istismar
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama