Cemaat Şoka Girdi! Ölen Kişinin Sesini Hoparlörden Duydular

Trabzon'un Araklı ilçesinde 58 yaşındaki müezzin Şeref Güven geçirdiği beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybetti. Güven’in vasiyeti üzerine Kendi sesi ile bir buçuk ay önce kayda alınan sela Cami hoparlöründen yayınlandı.

Cemaat Şoka Girdi! Ölen Kişinin Sesini Hoparlörden Duydular
Cemaat Şoka Girdi! Ölen Kişinin Sesini Hoparlörden Duydular melek eren

Trabzon'un Araklı ilçesi kaymaklı Mahallesinde 4 çocuk babası emekli Şeref Güven çoğu kez kaymaklı Merkez Camii'nde gönüllü olarak müezzinlik yapıyordu. Yaklaşık bir buçuk ay önce okuduğu selayı kayda olan Güven, Ölümü halinde bu selamın Cami hoparlöründen yayınlanmasını Vasiyet etti.  Önceki hafta beyin kanaması geçirerek hayatını kaybeden Güven’in yakınları vasiyeti üzerine dün sabah kaydını Kaymaklı Merkez Camii imamı Murat Gençtürk'e götürdü. İmam da şeref güvenin kendi ses kaydını Cami hoparlöründen yayınladı. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı ile güvenin cenazesi kaymaklı Mahallesi'nde son yolculuğuna uğurlandı. 

'VASİYET ETTİ

Şeref güvenin oğlu Gürol Güven,  babasının selasını yaklaşık bir buçuk ay önce kaydettiğini belirterek , "Vasiyetini sürekli, yıllardan beri söylerdi. Sela okuduğu zamanlarda ben de ölürsem selam benim sesimden okunsun derdi. Sesini köylülerimiz çok beğendiği için, köylüler bu sesleri telefonlarına kaydetmişti zaten. En son kayıt ise ölmeden 1,5 ay önce yapılmıştı. O ses kaydıyla biz selasını okuttuk" diye konuştu.

DUYUNCA ÇOK ŞAŞIRDIK

Olayın yaşandığı mahalle sakinlerinden Naci Güven ise, "Bizim böyle bir vasiyeti olduğundan haberimiz yoktu. Sabah kendi sesinden sela duyunca çok şaşırdık. Sorduk, soruşturduk vasiyeti buymuş diye öğrendik." diye konuştu.

 

trabzon vasiyet selam son dakika
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama