Belediye Başkanı Seçildi Ama Çobanlıktan Vazgeçemedi

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde Yaklaşık 4 yıldan beri belediye başkanlığı görevini yürüten Ali Uğurlu, ailesinin yıllarca uğraştığı hayvancılık işlerinden vazgeçemiyor.

Belediye Başkanı Seçildi Ama Çobanlıktan Vazgeçemedi
Belediye Başkanı Seçildi Ama Çobanlıktan Vazgeçemedi melek eren

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde Yaklaşık 4 yıldan beri belediye başkanlığı görevini yürüten Ali Uğurlu,  ailesinin yıllarca uğraştığı hayvancılık işlerinden vazgeçemiyor. 

Yıllarca hayvancılıkla uğraşan bir aile içerisinde büyüyen Uğurlu,  2014 Yılında Ulukışla Belediye başkanı seçildi. Fakat belediye başkanı olmasına rağmen, Uğurlu ata mirası olan çobanlıktan vazgeçemedi. Belediye işlerini aksatmadan yerine getiren Uğurlu, boş kalan zamanlarında ise Yaklaşık 500 küçükbaş hayvanı ile ilgilenmeye devam ediyor. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte uyanan Belediye Başkanı şalvarını giyip hayvanlarının başına geçerek Yola çıkıyor. Dağ tepe demeden hayvanlarını dolaştıran Belediye Başkanı bazen ya ya bazen eşek üstünde hayvanlarını meralarda otlatıyor ve doğanın keyfini sürüyor.

HAYVANLARINA TÜRKÜLER SÖYLÜYOR
Hayvanları çok değer veren ve adeta onlara bir arkadaş gibi bağlı olan Uğurlu, Bazen hayvanlarını türküleri söylüyor bazen de kucağına alarak onları seviyor. Uğurlu, Mesai saatinin yaklaşmasıyla birlikte hayvanlarını çobanlarına teslim ederek evine geliyor ve takım elbiselerini giyip bu defa Belediye Başkanlığı makamına gidiyor.

"O LEZZET ANLATILMAZ"
AA muhabirine konu hakkında bir açıklama yapan Uğurlu, "Belediye başkanlığına da siyasete de ayrı bir merakımız var. Belediye başkanlığından fırsat bulduğumda, il dışına çıkmadığımda, müsait olduğumda hayvanlarımın başına geçiyorum. Sabah erkenden 03.00-04.00 gibi çobandan önce kalkıp, koyunları çıkarıyorum. Sabahleyin eşeğin heybesindeki çaydanlığımızla çay demleyip peynir, zeytinle kahvaltımı yapıyorum. O lezzet anlatılmaz. Sabaha karşı saat 07.00 gibi çobanımız geliyor. Ben de eve gidip üstümü giyiniyorum ve çok sevdiğim, inandığım, güzel Ulukışla'mıza hizmet etmek için belediye başkanlık görevime gidiyorum." dedi.

niğde ulukışla belediye başkanı çobanlık son dakika son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama