Bedelli Askerlikte Sürpriz Gelişme! 1 Gün...

Bedelli askerlik teklifinin 31 Aralık 1993 doğumluları kapsayacak biliniyordu. Fakat itirazlar üzerine Bedelli askerlikte yeni bir değişiklik daha söz konusu oldu. Bir gün yüzünden bedelli kaçıranlar için AK Parti MYK’da bu tarihin 1 Ocak 1994'te çekilebileceği üzerinde duruluyor. AK Partili Mehmet Muş geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada,"1 Ocak 1994'lüler dahil değil. ‘2 Ocak'ta bir gün’ denilir, bunun sonu yok. Bir noktada kesmek durumundasınız" ifadelerini kullanmıştı.

Bedelli Askerlikte Sürpriz Gelişme! 1 Gün...
Bedelli Askerlikte Sürpriz Gelişme! 1 Gün... melek eren

Bedelli askerlik teklifinin 31 Aralık 1993 doğumluları kapsayacak biliniyordu. Fakat itirazlar üzerine Bedelli askerlikte yeni bir değişiklik daha söz konusu oldu. Bir gün yüzünden bedelli kaçıranlar için AK Parti MYK’da bu tarihin 1 Ocak 1994'te çekilebileceği üzerinde duruluyor.  AK Partili Mehmet Muş geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada,"1 Ocak 1994'lüler dahil değil. ‘2 Ocak'ta bir gün’ denilir, bunun sonu yok. Bir noktada kesmek durumundasınız" ifadelerini kullanmıştı.

Bedelli askerlik düzenlemesinin de İçerisinde bulunduğu torba yasa teklifinin meclis görüşmeleri devam ederken teklifin genel kurul aşamasında bir sürpriz daha ortaya çıktı. Bedelli askerlik düzenlemesi ile birlikte 28 gün zorunlu askerlik eğitimine getirilmişti. Fakat komisyonunda verilen önerge ile birlikte bedelli askerlik süresinin 21 güne çekilmesinin ardından genel kurulda da bedelliden yararlanacaklar için 31 Aralık 1993 tarihi yerine 1 Ocak 1994 tarihini konulabileceği belirtildi.

YAŞ ÖNERGESİ GELEBİLİR
Bedelli askerlik konusunda yaş, ücret ve gün durumu yavaş yavaş netleşirken bedelliden yararlanacak olanlar için son tarih konusunda değişiklik olabileceği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan AK Parti MYK toplantısında bu Konunun kısa bir şekilde değerlendirildiği ve yasadan yararlanacakların yaşı ile ilgili değişiklik teklifinin genel kurul görüşmeleri sırasında yapılabileceği üzerinde durulduğu öğrenildi.

1 GÜNLE KAÇIRMA OLMAYACAK
Eğer bedelli askerlik yaş sınırı konusunda bir düzenleme yapılırsa tarih 31 Aralık 1993 yerine 1 Ocak 1994 olarak değiştirilecek.  Yani 1 Ocak 1994 tarihinde doğarak bir gün ile Haktan yararlanamayanlar mağdur olmaması için böyle bir yola gidilebilecek.

 

bedelli askerlik yeni düzenleme yaş sınırı son dakika bedelli askerlik son dakika cumhurbaşkanı erdoğan bedelli
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama