Başsavcılık'tan Flaş Cemal Kaşıkçı Cinayeti Açıklaması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bir son dakika açıklaması yaparak, "Şüpheli Abahussaın'in Yalova'daki Suudi vatandaşıyla görüşmesinin Kaşıkçı'nın cesedinin yok edilmesiyle ilgili olduğu değerlendiriliyor" ifadelerini kullandı.

Başsavcılık'tan Flaş Cemal Kaşıkçı Cinayeti Açıklaması
Başsavcılık'tan Flaş Cemal Kaşıkçı Cinayeti Açıklaması melek eren

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin son dakika açıklaması yapıldı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada Yalova'daki bir evde yapılan ceset aramasına ilişkin bilgiler verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı açıklamada 2 Ekim 2018 tarihinde Suudi Arabistan'ın İstanbul başkonsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı olayının soruşturulması kapsamında 7 18 ve 31 Ekim tarihli basın açıklamalarında ayrıntılı bilgi verildiğini belirterek şu ifadeleri kullandı;

"Şüpheli ya da şüphelilerce daha önceden yapılan planlama doğrultusunda Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018'de Suudi Arabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosluğunda boğularak ve cesedi parçalara ayrılmak suretiyle öldürülmüştür. Cumhuriyet Başsavcılığımızca, tüm boyutlarıyla yürütülen soruşturma sürecinde 1 ve 2 Ekim tarihlerinde bir plan dahilinde ülkemize gelerek Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayını gerçekleştiren şüphelilerden Mansour Othman  M. Abbahussaın'ın olaydan bir gün önce, 1 Ekim'de Samanlı Köyü merkez Yalova  adresinde ikamet etmekte olan Suudi Arabistan vatandaşı 'Ghozan' kod adlı  Mohammed Ahmed A. Alfaozan isimli şahısla iletişim kurduğu tespit edilmiştir. Yapılan bu görüşmenin, öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin parçalara ayrıldıktan sonra yok edilmesine/saklanmasına yönelik olduğu değerlendirilmektedir. Bu sebeple İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği'nin 2018/5664 sayılı kararına istinaden bugün Cumhuriyet Başsavcılığımız nezaretinde İstanbul  Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından arama işlemleri yapılmaktadır."

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı cemal kaşıkçı açıklama son dakika son dakika haberi yalovada arama
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama