Başbakan Binali Yıldırım’dan ABD Açıklaması “Bekleyip Göreceğiz”

Londra’ya ziyarette bulunan Başbakan Binali Yıldırım burada BBC televizyonuna özel röportaj verdi. BBC’de çok önemli açıklamalar yapan Yıldırım ABD için, Rakka'da DAEŞ'i yendikten sonra YPG ile işlerinin biteceğini belirttiler. Bekleyip, göreceğiz" dedi. Ayrıca Başbakan Yıldırım, YPG’ye verilen silahların yanlış bir tutum olduğunu da muhataplara iletildiğini belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım’dan ABD Açıklaması “Bekleyip Göreceğiz”
Başbakan Binali Yıldırım’dan ABD Açıklaması “Bekleyip Göreceğiz” Hasan Vural Topbaş

Londra’ya ziyarette bulunan Başbakan Binali Yıldırım burada BBC televizyonuna özel röportaj verdi. BBC’de çok önemli açıklamalar yapan Yıldırım ABD için,  Rakka'da DAEŞ'i yendikten sonra YPG ile işlerinin biteceğini belirttiler. Bekleyip, göreceğiz" dedi. Ayrıca Başbakan Yıldırım, YPG’ye verilen silahların yanlış bir tutum olduğunu da muhataplara iletildiğini belirtti. 

Başbakan Binali Yıldırım’dan ABD için önemli açıklamalar geldi. Londra ziyareti sırasında BBC’ye röportaj veren Binali Yıldırım, YPG’ye silah veren ABD’nin bu tutumunun çok yanlış olduğunu söyledi ve bu durumu ilgili muhataplara da  ilettiklerini belirtti.

İşte Binali Yıldırım’ın BBC röportajı:

"Bu, DAEŞ'in yok edilmesine yardımcı olmaz. Aksine daha fazla sorun ortaya çıkartır. Bunun ABD tarafından da anlaşıldığını düşünüyorum. Bana, bunun bir tercih değil, kısa vadeli bir gereksinim olduğunu söylediler. Rakka'da DAEŞ'i yendikten sonra YPG ile işlerinin biteceğini belirttiler. Bekleyip, göreceğiz.

ABD'ye savaş ilan edecek değiliz. Adı ister PKK olsun, ister PYD, ister YPG, terör örgütüne karşı savaşmaya devam edeceğiz. En başından beri NATO'da müttefikiz. Dolayısıyla bölgede terörle mücadele konusunda stratejik ortağız. Bölgede ABD yalnızca Türkiye ile birlikte terörle mücadele edebilir, terör örgütleriyle edemez.

Bu birinci mesaj olacak. İkincisi de, FETÖ tarafından çok ciddi bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Bu örgütün başı ABD'de yaşıyor. Biz ortağız, dostuz. Süreç tamamlanır tamamlanmaz bu kişiyi bize iade etmeniz gerek diyecek.”

 

Başbakanlık Binali Yıldırım ABD Londra BBC
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama