Bakanlık uyardı! Cep Telefonunuza ve E Postanıza Gelen Bu Mesajlara Dikkat…

Son dönemlerde kamu kurum ve kuruluşlarının adı ya da kamu personeline ait unvanlarla vatandaşlara sahte mesajları gönderip para talep eden kişilere karşı Ticaret Bakanlığı uyardı. kısa mesaj ve eposta yoluyla vatandaşlardan para istenmesi yönünde şikayetlerini oldukça arttığını söyleyen bakanlık, söz konusu sahte kısa mesaj ve e-postalara itibar edilmemesi gerektiğini dikkat çekti.

Bakanlık uyardı! Cep Telefonunuza ve E Postanıza Gelen Bu Mesajlara Dikkat…
Bakanlık uyardı! Cep Telefonunuza ve E Postanıza Gelen Bu Mesajlara Dikkat… melek eren

Son dönemlerde kamu kurum ve kuruluşlarının adı ya da kamu personeline ait unvanlarla  vatandaşlara sahte mesajları gönderip para talep eden kişilere karşı Ticaret Bakanlığı uyardı.  kısa mesaj ve eposta yoluyla vatandaşlardan para istenmesi yönünde şikayetlerini oldukça arttığını söyleyen bakanlık, söz konusu sahte kısa mesaj ve e-postalara itibar edilmemesi gerektiğini dikkat çekti.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada son dönemlerde kamu kurum ve kuruluşların adı ile kamu personeline ait ünvanlar kullanılarak vatandaşlara sahte kısa mesaj yada e-posta gönderildiği ve talep edildiği yönünde şikayetlerin arttığı belirtildi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamanın devamında, “Bakanlığımıza ulaşan şikâyetlerden, mülga Ekonomi Bakanlığı tarafından firmalara nakdi faizsiz kredi kullandırılacağı ve çiftlik tapu değerlerinin yatırılacağına ilişkin, ‘faizsiz krediler ve teşvikli çiftlik' konulu sahte bir e-postaya ait ekran görüntüsü aracılığıyla, Konya'da faaliyet gösteren firmalarımızdan ‘danışmanlık hizmeti' adı altında para talep edildiği, firmalara ekran görüntüsü iletilen e-postanın mülga Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Sayın İbrahim Şenel tarafından gönderilmiş gibi gösterilerek resmi olmayan bir e-posta adresinden gönderildiği anlaşılmıştır” denildi.

E-POSTA VE KISA MESAJLARA İTİBAR ETMEYİN
Ticaret Bakanlığı açıklamasında, “Gerekli hukuki sürecin başlatılmasını teminen konu yetkili mercilere intikal ettirilmiş olup, söz konusu kısa mesaj ve e-postalara itibar edilmemesi hususu kamuoyuna saygı ile duyurulur”  ifadeleri kullanıldı.

gümrük ve ticaret bakanlığı kısa mesaj e posta uyarı son dakika son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama