Bakan Hulusi Akar'dan Net ABD Açıklaması: Teröristlerle İşbirliklerini Kesmelerini Bekliyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD askerlerinin teröristlerle fotoğraf çektirmesine ilişkin, "ABD’den söz verdiği gibi terör örgütü YPG ile işbirliğini kesmesini bekliyoruz" dedi.

Bakan Hulusi Akar'dan Net ABD Açıklaması: Teröristlerle İşbirliklerini Kesmelerini Bekliyoruz
Bakan Hulusi Akar'dan Net ABD Açıklaması: Teröristlerle İşbirliklerini Kesmelerini Bekliyoruz melek eren

ABD li askerlerle bir araya gelerek fotoğraf çektirme Sinan duyulan rahatsızlığı dile getiren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "ABD'den söz verdiği gibi terör örgütü YPG ile olan işbirliğini kesmesini bekliyoruz."  ifadelerini kullandı. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu’na katılmak için gittiği Kanada da ilk olarak Çanakkale anıtı ziyaret etti. Tören kar yağışı altında gerçekleşirken bakan Akar,  anıta Çelenk bıraktı. Daha sonra saygı duruşunda bulunan bakan Hulusi Akar, hemen ardından toplantının yapılacağı Westin Oteli'ne geçti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar açılış oturmanın yapılacağı salonun girişinde aralarında Kanada Savunma Bakanı Harjit Singh Sajjan’ın da bulunduğu katılımcılarla ayaküstü bir süre sohbet etti ve daha sonra ABD’li senatörlerle bir araya geldi.

ABD’Lİ ASKERLERLE YPG’Lİ TERÖRİSTLERİN BİR ARAYA GELMESİ

Bakan Hulusi Akar görüşme sırasında ABD askerleri ve terör örgütü YPG üyelerinin bir arada oldukları görüntüleri hatırlatarak, "Bu fotoğraflar medyamızda geniş yer bulmuş ve halkımızda rahatsızlık yaratmıştır. Halkımızın gözündeki Amerika ve Amerikan ordusunun imajına zarar vermiştir. ABD’den söz verdiği gibi terör örgütü YPG ile olan iş birliğini kesmesini bekliyoruz. DEAŞ terör örgütü de büyük oranda etkisiz hale getirilmesine rağmen ABD’nin terör örgütü YPG’ye kamyonlarla ve uçaklarla silah ve mühimmat vermesini kabul etmemiz mümkün değil. Güney sınırımızda bir terör koridoru oluşmasına hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz."  dedi.

FETÖ ÜYELERİNİN İADESİ TALEBİ

Bakan Hulusi Akar, toplantıda fethullahçı terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen ile terör örgütü üyelerinin iadesi konusuna da değinerek örgütünün elebaşı ve üyelerinin iadesine ilişkin 85 klasör ve sayısız belgenin ABD gönderildiğini hatırlattı. Ek bilgiye ihtiyaç duyulması durumunda paylaşmaya hazır olduğunu dile getiren Hulusi Akar fetö'nün bir terör örgütü olduğuna dikkat çekti.

 

milli savunma bakanı hulusi akar son dakika abd kanada son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama