Bakan Hulusi Akar'dan Hakkari'deki Patlama ile İlgili Yeni Açıklama

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Hakkari’de meydana gelen patlamanın ardından beraberindekilerle birlikte Hakkari'ye gitmişti. Hulusi Akar patlamadan sonra bir açıklama yapmıştı Fakat akşam saatlerinde bir son dakika açıklaması daha yaptı. Bakan Hulusi Akar açıklamasında, "Şu anda hem adli hem idari hem de teknik yönden çalışmalar devam etmektedir. Bölgedeki yangın söndürme ve soğutma çalışmaları tamamlandı" ifadelerini kullandı.

Bakan Hulusi Akar'dan Hakkari'deki Patlama ile İlgili Yeni Açıklama
Bakan Hulusi Akar'dan Hakkari'deki Patlama ile İlgili Yeni Açıklama melek eren

Hakkari'de üst bölgesinde kaza sonucu meydana gelen Patlamaya ilişkin açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Hem adli hem idari hem de teknik yönden çalışmalar devam etmektedir. Bölgedeki yangın söndürme ve soğutma çalışmaları tamamlandı." dedi. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Süngü Tepe Üs Bölgesi'nde henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen kazanın ardından yüksekova'ya geldi ve geceyi 3'üncü piyade tümen Komutanlığı'nda geçirdi.  Gece boyunca buradaki Harekat merkezinde kaza bölgesindeki yangın söndürme ve arama çalışmalarını takip eden ve direktifler veren Ankara Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve 2'nci ordu komutanı Orgeneral Metin temel eşlik etti. Atar ve beraberinde bulunan komutanlar daha sonra kazanın yaşandığı 2 bin 80 rakımlı Süngü Tepe Üs Bölgesi’ne helikopterle ulaştı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Burada da kaza ile ilgili bilgiler alırken yaralılara Şifa şehit olan Kahramanlara Allah'tan rahmet diledi.

4 YARALININ TEDAVİSİNE ANKARA’DA DEVAM EDİLECEK

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Olayda yaralanan 4 askerin tedavisinden sonra da devam edeceğini belirterek, "Kaza bölgesinde, Yüksekova ve Şemdinli savcılarının yanı sıra Ankara’dan sabah kaza bölgesine gelen askeri heyet de idari ve teknik incelemelerini yapmak için çalışmalarına başladı. Bölgedeki yangın söndürme ve soğutma çalışmaları tamamlandı. Şu anda hem adli hem idari hem de teknik yönden çalışmalar devam etmektedir."

"SONUÇLAR DA EN KISA ZAMANDA PAYLAŞILACAK"

Hulusi Akar pazar yeri ve çevresinde alınması gereken bütün tedbirlerin alındığını belirterek, "Teknik ve adli çalışmanın sonucunda kazanın sebebi belirlenecek ve sonuçlar da en kısa zamanda kamuoyuyla paylaşılacaktır." dedi.

 

milli savunma bakanı hulusi akar hakkari üs bölgesi patlama son dakika son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama