Annelerinin Terk Ettiği 4 Torunlarını Yurda Vermek İstemiyorlar

Rize'nin Güneysu ilçesinde babaları cezaevine giren 4 kardeş Anneleri tarafından terk edildikten sonra devlet koruması altına alınacak. Torunlarını devlet korumasına vermek istemeyen Dede Ayhan, "Eşimle torunlarımıza en iyi şekilde bakıyoruz. Devletin yetkili kurumu, çocukları bizden almak istiyor. Biz vermek istemiyoruz. Bizim onlara bakacak gücümüz var" ifadelerini kullandı.

Annelerinin Terk Ettiği 4 Torunlarını Yurda Vermek İstemiyorlar
Annelerinin Terk Ettiği 4 Torunlarını Yurda Vermek İstemiyorlar melek eren

Rize'nin Güneysu ilçesi Güngören köyünde yaşayan Erdinç Ayhan 2008 yılında henüz 13 yaşında olan Büşra Alev ile kaçarak dini nikahla evlendi. Büşra Ali'nin doğum yapması üzerine hastanede çiftin resmi nikahları olmadığı ortaya çıktı. Başlatılan soruşturma sonunda Erdinç Ayhan hakkında 'çocuğun cinsel istismarı' suçlamasıyla dava açılırken çift dava sürecinde Resmi nikah yaptı. 2014 yılında 4 çocuğuna hamile olan genç kadının kocasının davasında karar çıktı. Baba Erdinç Ayhan 8 buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu sırada hamile olan kadın ise evi terk etti. Geçtiğimiz yıl çift boşanırken yaşları 3 ile 7 arasında değişen 4 çocuğu babaanne Sulbiye Ayhan ve dede Salih Ayhan'ın yanına bıraktı. Fakat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bakım şartları Uygun olmadığı gerekçesiyle çocukların bakımı altına alınması için girişim başlattı. Babaanne ve dede ise 4 torunundan ayrılmak istemiyor.

'ÇOCUKLARI VERMEK İSTEMİYORUZ'

Eşiyle birlikte torunlarına en iyi şekilde bakmaya çalıştıklarını söyleyen Dede Salih Ayhan, "Devletin yetkili kurumu çocukları bizden almak istiyor. Ama biz torunlarımızı yurtlara vermek istemiyoruz. Bizim onları bakacak gücümüz var. Yurtta çocuklarımıza iyi bakmazlar. Onlara ben imkanlarım kadar, en iyi şekilde bakıyorum. Onları yurtlara vermek istemiyorum" dedi.  Babaanne Sulbiye Ayhan da "Devlet çocukları bizden almak istiyor. Ama biz çocuklarımızı yurtlara vermek istemiyoruz. Bizim onları bakacak gücümüz var"  ifadelerini kullandı.

'ÇOCUKLARIMA KAVUŞMAK İÇİN UĞRAŞIYORUM'

Çocukların terk ederek giden 25 yaşındaki anne Büşra Alev ise bir cahillik yaparak küçük yaşta kaçarak evlendiğini belirterek, "Küçük yaşta hamile kaldım ve hastaneye gittim. Hastane polisinin rapor tutması sebebiyle eşim hakkında dava açıldı. Biz ailelerin onay vermesi ile 2010 yılında resmi nikahımızı kıydırdık. Açılan dava ise 2014’te sonuçlandı ve eşim hapse girdi. Dördüncü çocuğuma hamileydim. 2015 yılında eşimin hapse girmesi ve doğum sonrası depresyon sebebiyle kaçarak geldiğim evden kaçarak gittim. 2017 yılında resmi olarak boşandık. Bundan sonraki süreçte çocukları almak, onları görmek için mücadele verdim. Ancak bana göstermediler. Alzheimer hastası olan anneme bakıyorum, kiradayım, çalışıyorum" dedi.

 

rize güneysu son dakika
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama