Aile Boyu Çalışıyorlar! Evli Çift Çocuklarını Yanına Alıp...

Ankara merkezli çok sayıda ilde polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda kendilerine hakim savcı ve polis olarak tanıtarak tehdit ettikleri 13 kişi Yaklaşık 3 milyon lira dolandıran çete çökertildi. 6 ay boyunca 4 kişilik özel ekibin poşu takıp birçok kimliğine bürünerek teknik ve fiziki takip sonucu yakalanan ve aralarında çete liderinin de bulunduğu 4 kişi tutuklandı. Aynı soruşturma kapsamında daha önce 13 kişinin tutuklandığı öğrenilirken şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise mağdurları ait bir milyon 650 bin lira Ziynet esrar ele geçirildi.

Aile Boyu Çalışıyorlar! Evli Çift Çocuklarını Yanına Alıp...
Aile Boyu Çalışıyorlar! Evli Çift Çocuklarını Yanına Alıp... melek eren

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bütün uyarılara rağmen asker Profesör öğretim üyesi Diplomat polis ve emekli büyükelçilerin de aralarında bulunduğu onlarca kişi telefon dolandırıcılarının kurban olmaya devam ediyor. Ankara'da da kendilerine hakim polis ve savcı olarak tanıtıp telefonla aradıkları kişilere terör örgütleri ile ilgili operasyonlarda adlarının geçtiği iddia ederek birçok kişinin dolandırılması üzerine Ankara polisi Geniş çaplı bir çalışma başlattı. Harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri dolandırıcıların belirlenip yakalanması amacıyla yankesicilik ve dolandırıcılık Büro Amirliği bünyesinde özel ekip oluşturuldu. Polisten oluşan ekip 6 ay boyunca teknik ve fiziki Takip sürdürürken süs olarak Şanlıurfa'yı kullandıkları belirlenen çetenin Ankara'nın yanı sıra Muğla İzmir Rize'de Aydın'da da 13 kişiden Yaklaşık 3 milyon TL ve Ziynet eşyası dolandırdıkları belirlendi.

POLİS POŞU TAKARAK ÇETENİN İÇİNE SIZDI

Polis ekipleri büyük bir titizlik içerisinde yürütülen soruşturmada kimi zaman poşu takıp çeşitli kimliklere bürünerek Çetin içine sızmayı başardı. Polislerin verdiği bilgiler doğrultusunda çeşitli tarihlerde operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda çete liderleri Cambaz lakaplı Salih büyüklerin yaptığı belirlenirken çete reisi 13 kişi yakalanarak çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

AİLE BOYU DOLANDIRICILIK

Aynı çete ile ilgili olarak başka bir ilginç olay ise evli bir çiftin kız çocukları ile birlikte çete üyesi olduklarını belirlenmesi oldu. Ankara kolisinden alınan bilgiye göre Gaziantep'te gözaltına alınan M.A.'nın eşi N.A.nın da bu suç kapsamınsa şüpheli olduğu ve çiftin kızlarının ilk Dalga operasyonunda yakalanan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

son dakika ankara polis operasyon dolandırıcılık çetesi son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama