1,70 Boyunda, 100 Kilo! Böylesine Bir Canlı İlk Kez Görüldü

Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde dalış ekibi 4 gün önce kıyıdan yaklaşık 15 metre uzaklıkta önce köpek balığı zannedilen 100 kiloluk dev orkinos balığını görüntülenmişti. Profesyonel bir Balıkçı dev Orkinos balığının zıpkınla vurarak yakaladı.

1,70 Boyunda, 100 Kilo! Böylesine Bir Canlı İlk Kez Görüldü
1,70 Boyunda, 100 Kilo! Böylesine Bir Canlı İlk Kez Görüldü melek eren

10 Ekim Çarşamba günü Konyaaltı sahili beach park falezler altında dalış ekibinin Kamera kayıtlarını inceleyen Konyaaltı Sualtı Sporları Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cumhur Tuğ, Yaptığı İnceleme sonucunda görüntülerdeki balığın Orkinos olduğunu belirledi. Profesyonel balıkçılar bu haberden sonra kıyı şeridinde Akın ederken balıkçılardan biri zıpkını ile o orkinosu avladı.

1,70 BOYUNDA 100 KİLO

Konyaaltı Sualtı Sporları Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cumhur Tuğ, Yaptığı açıklamada yakalanan balığın 1 70 santim uzunluğunda ve 100 kilo olduğunu belirterek, "Akdeniz Üniversitesi'nden gelen bir hoca nezaretinde 4 kişinin orkinosu götürdüğünü duyduk. Orkinosun ekonomik değeri gerçekten yüksek. Aslında bu sularda bu derinliklerde olmayan bir canlı. Genellikle Ege, Karadeniz ve Akdeniz'in bir bölümünde derin sularda görünen balık cinsidir. Mesela kış mevsiminde 300 metre derinliklerde gezen hayvanlardır. Ama bu balığın sığ suya gelmesi olağan dışı. Yıllardır burada su altı sporu yaparım, ilk defa gördüğümü söyleyebilirim. Buraya gelmesinin iki nedeni olabilir. Üretim sırasında sistemden kaçtığını ya da fırtınayla sürüden ayrılarak yönünü şaşırmış olabileceğini düşünüyorum"  ifadelerini kullandı. Zıpkın ile orkinosu avlayan balıkçılar ise 4 bin lira kazandığı öğrenildi.

antalya konyaaltı orkinos
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama