Yürürlüğe Girdi! Sözleşmelerde Türk Lirası Dönemi Başladı

Resmi Gazetede yayınlanan sözleşmelerde Türk Lirası düzenlemesi yürürlüğe girdi. yeni düzenlemeye göre Türk vatandaşı olmayanlarla yapılan sözleşmelerde bin TL şartı aranmayacak ve ihracat faaliyetleri TL sözleşmesi kapsamında olmayacak.

Yürürlüğe Girdi! Sözleşmelerde Türk Lirası Dönemi Başladı
Yürürlüğe Girdi! Sözleşmelerde Türk Lirası Dönemi Başladı melek eren

Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle Türkiye'de yerleşik kişilerin dövize Endeksli Gayrimenkul, iş hizmeti, menkul Sözleşmeler yapmasının önüne geçildi. Sözleşmelerin TL'ye çevirmesini ilişkin esasları belirleyen düzenlemenin detayları da bu sayede netlik kazanmış oldu. Mevcut sözleşmelerde döviz cinsinden bulunan sözleşmeler taraflar tarafından Türk Lirası olarak yeniden belirlendi sırada mutabakata varılmaz sağ 2 Ocak 2018 tarihinden önce akdedilen sözleşmelerde ki döviz Bedeli'nin TL çevrilmesinde 2 Ocak'taki Merkez Bankası efektif kur satışa esas alınacak.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Resmi gazetede Hazine ve maliye bakanlığının Türk lirasının kıymetini koruma hakkında karara ilişkin tebliğ yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yayınlanan yeni tercihe göre döviz cinsinden ve de üzerindeki sözleşmeleri için 18 maddeleri değişikliğe gidildi. Yeni düzenlemede Türk Lirası ile yapılması zorunlu sözleşmeler ve istisna kapsamındaki sözleşmeler 25 başlık altında yeniden düzenlendi. Bu düzenlemeye göre Türkiye'de yerleşik Kişiler kendi aralarında verecekleri gayrimenkul satış kiralama sözleşmeleri ile iş ve hizmet sözleşmelerinde sözleşme bedelini ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülüklerini döviz cinsinden ya da dövize Endeksli olarak kararlaştıramayacak.

 

Türk Lirası sözleşme resmi gazete sözleşmelerde türk lirası son dakika
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama