Yasa Kabul Edilirse Kadınlar 38, Erkekler 43 Yaşında Emekli Olabilecek

Meclisin açılması ile birlikte emeklilik için primi tamamlayıp yaş bekleyenlerin emekli olmasını sağlayacak yasa teklifinin yeniden gündeme geleceği öne sürüldü. Eğer meclise sunulacak yasa kabul edilirse 1999'dan önce işe başlayan kadınları 38, erkekler ise 43 yaşında emekli olmaya hak kazanacak.

Yasa Kabul Edilirse Kadınlar 38, Erkekler 43 Yaşında Emekli Olabilecek
Yasa Kabul Edilirse Kadınlar 38, Erkekler 43 Yaşında Emekli Olabilecek melek eren

Milyonlarca vatandaş emeklilik primini tamamlayıp emekli olmayı Beklerken meclisin açılması ile birlikte 2.3 milyon vatandaşın emekli olmasını sağlayacak yasa teklifinin yeniden gündeme geleceği öne sürüldü.  Meclise sunulacak yasanın kabul edilmesi durumunda 1999 yılından önce işe başlayan kadınlar 38 yaşında erkekler ise 43 yaşında emekli olabilecek.

MHP, MECLİS'E SUNMUŞTU

MHP tarafından sunulan fakat kabul görmeyen yasa emeklilikte yaşa takılanları çok yakından ilgilendiriyordu. Bu yasanın meclisin açılması ile birlikte raftan inmesi bekleniyor. Emeklilik primini tamamlayarak emekli olmak için yaşını bekleyen 2.3 milyon vatandaşın emekli olmasını sağlayacak teklifi meclisin açılması ile yeniden gündeme geleceği iddia ediliyor. 

AK PARTİ'Lİ VEKİLLERDEN YEŞİL IŞIK

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre bazı AK Partili milletvekilleri de bu yasaya yeşil ışık yakıyor.  2.3 milyon kişiyi ilgilendiren ve ilk etapta 450.000 kişinin yararlanacağı bu yasa oldukça önemli.

KADINLAR 38, ERKEKLER 43 YAŞINDA EMEKLİ OLABİLECEK

Meclisin açılması ile genel kurulda düzenleme kabul edilir ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanırsa 8 Eylül 1999'dan önce işe başlayan kadınlar 38 yaşında erkekler ise 43 yaşında emekli olmayı hak kazanacak.

 

erken emeklilik emeklilik yaşı düzenleme meclis son dakika
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama