Üç İlde 10 Bin 500 Kişiye İş İmkanı

Üç İlde 10 Bin 500 Kişiye İş İmkanı

Üç İlde 10 Bin 500 Kişiye İş İmkanı
Üç İlde 10 Bin 500 Kişiye İş İmkanı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Yozgat'ta kurulması planlanan Bozok OSB ile ilgili sürecin geçen ay tamamlandığını, bölgenin Türkiye'nin 292'inci OSB'si olarak tüzel kişilik kazandığını ifade etti.

Söz konusu OSB'nin Yozgat ile Sorgun ilçesi arasındaki 1 milyon 250 bin metrekarelik alana kurulacağını dile getiren Özlü, "Bölgedeki sanayicilerimize hitap edecek Bozok OSB'nin tam kapasite faaliyete geçmesiyle yaklaşık 5 bin kişiye istihdam imkanı sağlanacak." dedi.

Bozok OSB'nin, karma organize sanayi bölgesi olarak tasarlandığını da anlatan Özlü, bunun Yozgat'a önemli kazanımları olacağına işaret etti.

SİVEREK OSB

Siverek OSB hakkında da değerlendiren Özlü, hükümetin terörden etkilenen bölgelere özel önem verdiğini belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı "Doğu ve Güneydoğu Yatırım Teşvik Hamlesi" programında, Şanlıurfa'nın cazibe merkezi iller arasında yer aldığını hatırlatan Özlü, "Bu noktada Bakanlık olarak biz de üzerimize düşeni yapıyoruz. Şanlıurfa'da sürdürülen çalışmalar neticesinde, geçen ay Siverek ilçesinde, yaklaşık 1 milyon metrekarelik alana kurmayı planladığımız Siverek OSB tamamlandı." diye konuştu.

Özlü, karma organize sanayi bölgesi olarak faaliyet gösterecek Siverek OSB'nin yaklaşık 4 bin kişiye iş imkanı sunacağını bildirdi.

ARHAVİ OSB

Özlü, tüm yurtta OSB kurulumu ve faaliyetlerini titizlikle sürdüklerini kaydederek, bu ay içinde de Artvin'in Arhavi ilçesinde yaklaşık 400 bin metrekarelik alana Arhavi OSB'yi kurduklarını belirtti.

Arhavi OSB'nin de karma OSB olduğunu anlatan Özlü, bu bölgenin de yaklaşık bin 500 kişiye iş olanağı yaratacağını sözlerine ekledi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama