Sürücüsüz Kamyon 193 Km Yol Giderek Teslimat Yaptı

Sürücüsüz Kamyon 193 Km Yol Giderek Teslimat Yaptı

Sürücüsüz Kamyon 193 Km Yol Giderek Teslimat Yaptı
Sürücüsüz Kamyon 193 Km Yol Giderek Teslimat Yaptı

ABD'de iki büyük şirketin ortaklığı ile, sürücü gerektirmeyen otomatik TIR kullanılarak, 193 km'lik yol katedildi ve 50.000 kutu biranın teslimatı gerçekleştirildi. Bu teslimat, 'kendi kendini sürebilen kamyon' ile yapılmış ilk resmi iş olarak tarihe geçti.

SÜRÜCÜ KABİNDE DİNLENDİ, ARAÇ İLERLEDİ

Otto motor şirketi ve Budweiser ortaklığında gerçekleşen deneme sürüşü başarıyla tamamlandı. Araç, I-25 adı verilen otoyolda, Denver şehrinden Colarado'ya kadar sürücüsüz ilerledi. Aracın sürücüsü belli bir mesafeden sonra kabinine geçerek dinlendi, hatta kitap okudu. Yaklaşık 193 km yol otomatik pilot ile katedildi.

KARŞISINA SARHOŞ SÜRÜCÜ ÇIKTI

Yolculuk başlamadan önce önden giden bir kafile yolda kimsenin olmadığından emin olarak aracın güvenliğini sağladı. Kafile birkaç kilometre ötede aracı tehdit eden sarhoş bir sürücü tespit ederek hemen duruma el koydu.

TAŞIMACILIK İÇİN DEVRİM NİTELİĞİNDE

Eyalet yetkilileri, kimsenin bu yolculuğu bölmemesi için gerekli olan bütün şartları sağladı. Taşıma şirketinin Colarado Eyalet Müdürü Shailen Bhatt, "Bu, taşımacılık için çok büyük bir olay. Taşımacılık artık teknoloji ile evrimleşebilir ve değişebilir." dedi ve ekledi: "Teknoloji, bize hayatları kurtarmamız ve kolaylaştırmamız için kolaylık sağlıyor."

ŞİRKETLER 4 GÖZLE BEKLİYOR

Budweiser biralarını üreten Anheuser-Busch (AHBIF) şirketi, bu deneyde rol aldıkları için onur duyduklarını belirtirken, deneme sürüşü hazırlıklarının 1 ayda tamamlandığını anlattı. Her sene, Budweiser biralarının ABD yollarında 724 milyon km yol katettiğini ifade eden şirket, teknolojinin en çok onları etkileyeceğini vurguladı.

AZ BENZİN YAKIYOR, EKONOMİK

Sürücüsüz araç ile yapılan teslimatların firmalar için çok daha ekonomik olacağı uzmanlar tarafından söyleniyor. Sürücüsüz araçlar aynı zamanda, her zaman belli bir hız sınırında ilerlediği için çok daha az benzin yakıyor. Ancak bu teknolojinin kullanılabilmesi için, üst düzey güvenlik önlemleri alınması gerektiğinin altı çiziliyor.

'SÜRÜCÜLER İŞSİZ KALACAK'

Ekonomi uzmanları ise böyle bir teknolojinin belki firmalar için avantajlı olacağını, ancak geniş çapta bir işsizlik yaratacağını söylüyor. Çok sayıda kamyon sürücüsünün işsiz kalabileceği belirtiliyor.

'SÜRÜCÜ YARDIMCI PİLOT OLACAK, KEYFİNE BAKACAK'

Kendi kendini sürebilen taşıtlar üreten motor firması Otto'nun kurucusu Lior Ron ise, bu teknolojinin sadece şirketler yararına değil, insan yararına olacağını da söylüyor. Araç seyrine devam ederken, sürücünün bir 'yardımcı-pilot' niteliğinde olacağını, böylece belli saatlerde dinlenip günün ilerleyen saatlerinde daha üretken olabileceğini ifade ediyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama