Son Dakika! 6 Bin Yatırımcının Katıldığı Kritik Zirvede Bakan Albayrak'tan Önemli Mesajlar

Son dakika! Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, Yabancı yatırımcılarla yaptığı Telekonferans yönetimi ile toplantısı başladı. Bakan Albayrak konferans görüşmesi sırasında oldukça önemli açıklamalar yaptı. Albayrak açıklamasında, "Türk Bankacılık sistemi sağlıklı ve güçlü. Bu dalgalanmalardan daha güçlü çıkacağız." ifadelerini kullandı.

Son Dakika! 6 Bin Yatırımcının Katıldığı Kritik Zirvede Bakan Albayrak'tan Önemli Mesajlar
Son Dakika! 6 Bin Yatırımcının Katıldığı Kritik Zirvede Bakan Albayrak'tan Önemli Mesajlar melek eren

Son dakika! Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, Yabancı yatırımcılarla yaptığı Telekonferans yönetimi ile toplantısı başladı. Bakan Albayrak konferans görüşmesi sırasında oldukça önemli açıklamalar yaptı. Albayrak açıklamasında, "Türk Bankacılık sistemi sağlıklı ve güçlü. Bu dalgalanmalardan daha güçlü çıkacağız."  ifadelerini kullandı.

Yüzlerce yabancı yatırımcının katılımıyla düzenlenen dev Zirve Hazine ve maliye bakanı Berat Albayrak’ n Telekonferans yöntemi ile katılımıyla başladı.  4 binden fazla yabancı yatırımcıyı ile yaptığı telefon konferans görüşmesinde Bakanı Albayrak, "Türk Bankacılık sistemi sağlıklı ve güçlü. Bu dalgalanmalardan daha güçlü çıkacağız."  dedi.

MERKEZ BANKASI'NIN BAĞIMSIZLIĞINI VURGULAMASI BEKLENİYOR
Başta ABD, Avrupa ve Ortadoğu'daki yatırımcıları olmak üzere telekonferansla bütün dünyadan katılım gerçekleşiyor.  Berat Albayrak ile yabancı yatırımcılar arasındaki zirveden çıkacak sonuçlar Piyasalar tarafından da merakla bekleniyor.  Türkiye saati ile saat 16.00’da başlayan Zirve New York saati ile sabah 09.00’da başladı. Telekonferansla bakan Albayrak in yatırımcıları mesajlarını doğrudan iletmesi son dönemdeki ekonomik gelişmeleri anlatılması ve bunun yanı sıra Merkez Bankası'nın bağımsızlığını vurgulanması bekleniyor. İşte bakan Albayrak’ın açıklamalarından satırbaşları;

"BU DALGALANMALARDAN DAHA GÜÇLÜ ÇIKACAĞIZ"
Ülke içi zorlukların farkındayız. Bu dalgalanmalardan daha güçlü çıkacağız. Türk Bankacılık sistemi sağlıklı ve güçlü. Şu an piyasa düzensizliği ile uğraşıyoruz. Bankacılık sisteminin açık döviz pozisyonu yok. Oynaklık temel ekonomik göstergeler kaynaklı değil. Şirketler kısa vadeli yükümlülükleri karşılayabiliyor. TCMB mali politika ile paralel adımlar atacak. İddialı tasarruf programı için tüm bakanlara görev verildi. Vergi yapılandırmalarından önemli gelir bekliyoruz. Enflasyonu düşürmek en önemli önceliğimiz. Yapısal reformlar önceliklerimiz arasında. Sermaye kontrolleri ajandamızda değil ve olmayacak.

"DAHA FAZLA MALİ SIKILAŞMAYI SAĞLAYACAĞIZ"
Daha fazla mali sıkılaşmayı sağlayacağız, yapısal reformlar önceliğimiz. Yatırımcılardan destek gördük, Türkiye ekonomisine güven devam ediyor. Güveni artırmak için her türlü adımı atacağız.

"BİR IMF PLANI YOK"
Türkiye, serbest piyasa yaklaşımından sapacak bir kriz döneminde değil. Bir IMF planı yok. Doğrudan yatırım çekmeye odaklandık. Hükümet çok ciddi bir harcama kısıntısına gidecek, gelir tarafında da pozitif performans gözlemliyoruz.

 

son dakika Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak zirve uluslararası yatırımcılar son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama