Sabiha Gökçen'deki Taksicilerin Neden İsyan Ettiği Ortaya Çıktı

Sabiha Gökçen'deki Taksicilerin Neden İsyan Ettiği Ortaya Çıktı

Sabiha Gökçen'deki Taksicilerin Neden İsyan Ettiği Ortaya Çıktı
Sabiha Gökçen'deki Taksicilerin Neden İsyan Ettiği Ortaya Çıktı

Geçtiğimiz günlerde, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaptıkları eylem ile gündeme gelen Sabiha Gökçen Havaalanı Taşıma ve İşletme Kooperatifi (SAWKOOP)'un Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çavuş "Biz ihale ile aldığımız işimize bir sürü para ödüyoruz. Fakat korsan birkaç firma gelip, güvenlik komisyonu kararlarını hiçe sayarak haksız kazanç sağlamaktadır. Yetkilileri göreve çağırıyorum" dedi.

Yapılan eylem sonrası haberlere "Taksici terörü" olarak yansıyan olayın saptırıldığını savunan Ahmet Çavuş, "O eylem, korsan taşımacılık yapan otobüs şirketleri tarafından çarpıtıldı" şeklinde konuştu.

15 Temmuz darbe girişi sırasında havalimanında en etkili mücadeleyi kendilerinin verdiğini belirten Çavuş, "Milletimizle birlikte omuz omuza verdiğimiz mücadele dolayısıyla Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ödülüne layık görülen ve plaket verilen Kooperatifimize yönelik bu karalama kampanyasına asla boyun eğmeyiz, FETÖ'cüler önünde diz çökmeyen arkadaşlarımız, bu linç girişiminden mağdur oldu" dedi.

AKBİL DEĞİL, 'AKMİS' DIŞARI

İstanbul toplu taşımacılığında haklı bir öneme sahip olan İETT ile SAWKOOP'u karşı karşıya getirmek isteyenlerin olduğunu belirten Çavuş, "Taksici esnafının aklında bile olmayan bir çarpıtma ile karşı karşıya kaldık. Taksici arkadaşlar o gün 'AKMİS dışarı' diye bağırırken, bu olay korsan şirket İstanbul Konfor tarafından AKBİL dışarı diye duyuruldu. Sanki kendilerinin İETT ile bir bağı varmış, arkalarında kamu gücü bulunuyormuş algısı oluşturarak taksici arkadaşların hukuk mücadelesini gölgelemek istiyorlar" dedi. Çavuş açıklamasında şu bilgileri verdi:

"HERKES KURALLARA UYSUN İSTİYORUZ"

"Sabiha Gökçen Havaalanı Taşıma ve İşletme Kooperatifi olarak bizler, gerek taksi durağında gerekse Kargo bölümünde, kurumumuza tahsis edilen alanlar içinde, havalimanı idaresinin ve güvenlik komisyonunun almış olduğu bütün kararlara ve kurallara saygılı olarak faaliyet göstermekte ve ağır şartlar altında önemli bir kamu hizmetini ifa etmekteyiz. Buna karşılık havalimanı kurallarına ve Güvenlik Komisyonu Kararlarına aykırı faaliyet gösteren bazı firmalar, kendilerine tahsis edilmeyen, yasa dışı yollar ile işgal ettikleri alanlarda bir süredir faaliyet gösteriyorlar.



"GÜVENLİK DE RİSKE GİRİYOR"

Resmi olmayan bu faaliyetler bizleri, havalimanı ziyaretçilerini mağdur ettikleri gibi önemi tartışmasız olan havalimanı güvenliğini de tehlikeye atıyor.

Nitekim 6 Nisan 2016 günlü Güvenlik Komisyonu kararında anılan firmaların Terminal önündeki faaliyetinin Havalimanı güvenliği açısından risk oluşturduğu belirtilerek 'İETT araçları dışındaki toplu taşıma araçları ve bu araçları kullanacak yolcular için gelen kat otoparkta bekleme ve park tahsis alanları belirlenerek işletmeci kuruluş tarafından gerekli fiziki düzenlemelerin yapılarakuygulamaya konulmasına' kararı verilmiş olup anılan firmalar bu kararı tanımayarak terminal önünde yasadışı faaliyetlerine devam etmekte, yüksek sesle güzergah isimlerini bağırarak ve tabela tutarak müşteri toplamaktadırlar.


SAWKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çavuş

"KOMİSYON KARARINA UYULSUN"

Resmi olarak Güvenlik Komisyonu kararına uyulması gerektiğini belirttik. Ancak bu firmalar her geçen gün taksi durağına daha da yaklaşmışlar ve taksi durağına yakın noktada zaman zaman taksici esnafını provoke eden davranışlarda bulunmuşlardır. Bu firmaların Havalimanındaki etik ve yasal olmayan faaliyetleriyle ilgili videoları, durumun düzeltilmesi için yapmış olduğumuz resmi yazışmaları ve Güvenlik Komisyonu Kararlarını kamuoyu ile paylaşacağız.

"İETT BU KONUDA AÇIKLAMA YAPMALI"

İETT yetkililerinden de konuyla ilgili bir açıklama yapmalarını, kurumumuzu 'şoför esnafları hedef alan bir kurum' olarak yansıtan kamuoyu algısını düzeltmelerini bekliyoruz. Ayrıca kurumumuzu kasıtlı bir şekilde hedef gösteren haberleri yayınlayan basın kuruluşları hakkında Hukuk Müşavirliğimiz aracılığıyla yasal işlem başlatacağımızı da tüm vatandaşlarımızın bilmesini isteriz. Yaşanan bu üzücü olayda can ve mal kaybının yaşanmamasının yanı sıra tepkiye konu yasa dışı durumun ortadan kalktığını gözlemlemek tek tesellimiz olmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama