Devletten Sigortalı Anneye 7 Bin 376 TL Destek

Yeni Anne olanlara devlet tarafından dört farklı maddi destek veriliyor. Anneye doğum yardımı ile İlk çocuk için 300, 2. çocuk için 400, 3 ve sonraki çocuklar için ise 650 lira ödeniyor.

Devletten Sigortalı Anneye 7 Bin 376 TL Destek
Devletten Sigortalı Anneye 7 Bin 376 TL Destek melek eren

Yeni Anne olanlara devlet tarafından dört farklı maddi destek veriliyor.  Anneye doğum yardımı ile İlk çocuk için 300, 2. çocuk için 400, 3 ve sonraki çocuklar için ise 650 lira ödeniyor.

Doğum yapan kadına 2. Ödeme ise süt ve emzirme parası olarak veriliyor. Kadının doğum parasını almak için çalışıyor olması ya da kendi işini veya eşinin kendi işini yapıyor orada bir yerde çalışıyor olması yeterli.

6 AY YARIM GÜN 
Anne bir kereye mahsus olmak üzere 149 lira da süt parası alırken doğum izninde çalışmadıkları dönemin parasını iş göremezlik ödeneği adı altında devletten alıyor. Bu da asgari ücretle çalışan için en az 5 bin 50 lira oluyor. Bu ödemeyi hak edenler e-devlet üzerinden takip edebiliyor. Sigortalı çalışan bütün kadınlar doğum yapmaları durumunda analık izni sonrasında 1. doğumda 2 ay, ikinci doğumda 4 ay, sonraki doğumlarda ise 6 ay yarım gün çalışıp tam Maaş alabilecek.

EN AZ 1877 LİRA ÖDENECEK
Annenin yarım gün çalışması durumunda maaşın yarısını patron geri kalan yarısını ise Devlet İŞKUR aracılığı ile ödüyor. Yeni annelerin bu haktan yararlanabilmek için annelik izni bittiği tarihten itibaren 30 gün içinde İŞKUR'a başvurmaları gerekiyor.  Asgari ücretli bir anne ilk çocuğunu dünyaya getirmesi durumunda devletten 300 lira çocuk parası, 149 lira süt parası 5 bin 50 lira iş göremezlik ödeneği, 1877 lira yarım gün çalışma ödeneği ile birlikte 7376 lira alıyor.

 

yeni anne devlet analık parası süt parası son dakika
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama