'Bir ihlale iki ceza olmaz'

'Bir ihlale iki ceza olmaz'

'Bir ihlale iki ceza olmaz'
'Bir ihlale iki ceza olmaz'

Amasya’nın Merzifon ilçesinde yaşayan Muzaffer Yılmaz, şahsi aracıyla 5 Ağustos 2016’da Akifgülle Bulvarı Merzifon istikametine 94 kilometre hızla hareket halindeyken, 1 kilometre arayla konulan radara girdi. Yılmaz’a, aynı gün içinde üç dakika arayla ceza kesildi. İlk cezayı ödeyen Yılmaz, diğer iki cezanın iptali istemiyle dava açtı. Merzifon Sulh Ceza Hakimliği, Yılmaz’a kesilen iki cezayı ortadan kaldırdı. 

Kararda, Merzifon İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün 22 Eylül 2016 tarihli yazısına yer verilirken, itiraz edene 3’er dakika arayla aynı istikamette ayrı ayrı idari para cezası düzenlendiğinin anlaşıldığı belirtildi. Aynı kast ile temadi olarak devam eden tek eylemden dolayı kısa aralıklarla birden fazla idari para cezası düzenlenmesinin hukuka uygun olmadığı belirtildi. Hâkimlik, bu gerekçelerle iki idari cezayı Kabahatler Kanunu hükümleri uyarınca ortadan kaldırdı.

Uygulama kaldırılmıştı

Özellikle yaz aylarında her 300 metrede bir konulan tuzak radar uygulaması, vatandaşların tepkisine neden olmuştu. Vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine harekete geçen İçişleri Bakanlığı, uygulamaya son vermişti.

Arka koltukta kemer takmayana 92 lira ceza

İçişleri Bakanlığı’nca yayımlanan genelgeyle ticari taksiler dahil olmak üzere otomobillerin arka koltuklarda oturanların da emniyet kemeri takma zorunluluğu olduğu hatırlatılarak, denetimlerinin artırılması istendi.

Yolculara uyarı

Araç şoförlerinin kemer takmaları konusunda yolcuları uyarması gerektiği de genelgede ifade edildi. Karayolları Trafik Kanunu’na göre, emniyet kemeri bulundurulması zorunlu olan araçlarda, emniyet kemeri bulundurmamanın ve kullanmamanın cezası, 2016 için 92 lira olarak uygulanıyor, sürücülere de 15 ceza puanı veriliyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama