Bakan Albayrak'tan Vergi Borçları İçin Önemli Uyarı: "Yeni bir yapılandırma Planı Yok”

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Vergi borçları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Albayrak açıklamasında, "Yeni bir yapılandırma ya da borç ötelemesi gibi değerlendirme orta vadeli projeksiyonlarımızda yer almamaktadır." ifadelerini kullandı.

Bakan Albayrak'tan Vergi Borçları İçin Önemli Uyarı:
Bakan Albayrak'tan Vergi Borçları İçin Önemli Uyarı: melek eren

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Vergi borçları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Albayrak açıklamasında, "Yeni bir yapılandırma ya da borç ötelemesi gibi değerlendirme orta vadeli projeksiyonlarımızda yer almamaktadır."  ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak Vergi borçları konusunda yazılı bir açıklama yaptı. Bakan Albayrak açıklamasında,  kamuoyu ile yeni dönem ekonomi politikaları kapsamında maliye politikalarının enflasyonla mücadele katkı verecek dengeli büyümeyi destekleyecek şekilde tasarlandığını paylaştıklarını hatırlattı. Bakan Albayrak,  maliye politikaları kapsamında tüm mükellefler için öngörülebilirliği sağlanması açıdan bu açıklamayı yaptıklarını belirterek, hâlihazırda 7143 sayılı Kanun kapsamında yeniden yapılandırma başvurularının devam ettiğini söyledi. 

“BAŞKA BİR YAPILANDIRMA PLANI YOK”
Bakan Albayrak açıklamasının devamında, 

"Bu kanun ile kesinleşmiş vergi ve diğer borçlara ödeme kolaylıkları, geçmiş dönemlere ilişkin matrah ve vergi artırımında bulunan mükelleflere ayrıcalıklar, beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş gelir ve kazançların zam ve faizsiz pişmanlıkla beyan edilmesi gibi imkanlar getirilmiştir. Yapılandırılan alacakların ilk taksit ödeme süresi içinde peşin ödenmesi halinde hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90 indirim yapılmaktadır. Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak, yeni bir yapılandırma ya da bu kapsamda borç ötelemesi gibi bir değerlendirme orta vadeli projeksiyonlarımızda yer almamaktadır. 7143 sayılı Kanun kapsamında yeniden yapılandırma başvurularının 31 Temmuz 2018'de sona erecek olduğunu bir kez daha hatırlatmak ve mükelleflerimizin bu yapılandırmadan yararlanmaları için son fırsat olduğunu belirtmek isterim."  ifadelerini kullandı.

 

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak vergi borçları vergi yapılandırması yapılandırma borç yapılandırması
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama