Araç Sigortalarında Sürpriz İndirim Kararı

Araç Sigortalarında Sürpriz İndirim Kararı

Araç Sigortalarında Sürpriz İndirim Kararı
Araç Sigortalarında Sürpriz İndirim Kararı
Son zamanlarda çıkan yasalarla birlikte araç sahiplerine güzel haberler verilmeye başlandı. Trafik sigortası primlerinin düşeceği konusunda yapılan açıklamalarda, 3 aylık bir süre zarfında yüzde 12’lik bir indirim yapılmıştır. Son yapılan indirimlerle birlikte trafik sigortası primi 513 TL’ye düşmüştür.

Yapılan açıklamalar bu yönde olsa da, TESK Başkanı Palandöken tarafından yapılan açıklamalarda, durumun gerçekte böyle olmadığı anlaşılmaktadır. Prim indirimlerinin olması beklenirken, daha fazla artışın olduğunu açıklayan Palandöken, sigorta şirketlerinin fiyatlar konusunda açıklama yapmasını talep etmektedir.

Açıklanan Ortalama Tutar

Nisan ayında yapılan yasal düzenlemelerle 568 lira olan primlerin, 513 lira olacağı söylenmiştir. Açıklanan bu ortalama tutar uygulamada işlevsellik kazanmamıştır. Primlerin düşmesini bekleyen araç sahipleri, aksine daha fazla prim ödemesine maruz bırakılmışlardır.

Bazı kesimler yapılan bu indirimin uygulanacağını düşünürken, bazı kesim ise fazla alınan primlerin geri iade edileceğini düşünmekteydi. Ancak durum bu şekilde olmamıştır. Beklentilerden ve açıklamalardan sonra beklenenin olmadığı görülmektedir. Trafik sigortasını bu sistem sayesinde daha fazla ödemek durumunda kalacak olan araç sahipleri ise durumdan yakınmaktadır.

Artı Maliyet

Sigorta şirketleri yüksek miktarlarda prim almalarına rağmen, olası bir kaza durumunda küçük hasarların ödenmesi için sizlerden ek maliyet talep edebilmektedir. Bu durumu göz önünde bulundurarak ise sizlere daha yüksek miktarlarda prim fiyatı çıkarmaktadırlar. Bu durum ise araç sahiplerinin zor duruma düşmesine yol açmakta, kişileri mağdur etmektedir. Durumdan şikayetçi olan sürücüler ise, yetkililerden uygulamayı düzene sokmasını talep etmekte, mağduriyetlerinin giderilmesini istemektedir.

Artı maliyetlerin sonucunda daha fazla yükselen sigorta primleri, açıklamaların ve yasaların uygulanmadığı konusunda gerçekliği gözler önüne sermektedir.

 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama