Suriye'de Olağan Dışı Hareketlilik

ABD askerleri Suriye'den ayrılmayı hazırlanırken kullanacakları Hava Üssü'nde gözle görülür bir hareketlilik yaşanmaya başlandı.

Suriye'de Olağan Dışı Hareketlilik
Suriye'de Olağan Dışı Hareketlilik melek eren

Anadolu Ajansı Irak'ın Erbil kentindeki Harir Hava Üssü'nde ABD askerlerinin hareketliliğini görüntüleri. Özellikle Son bir haftadır yarar kaynaklar Havalimanı içerisinde yoğun bir hareketlilik olduğunu ve üst çevresinde hazırlıklarında başlandığını söyledi. Ayrıca Hava Üssü'nde son birkaç gündür yoğun helikopter trafiği de gözden kaçmıyor. Anadolu Ajansı tarafından kaydedilen görüntülerde Harir'de birden fazla Chinook ve Sikorsky tipi ABD helikopteri yer alıyor. 
Diğer yandan üst bölgesindeki konteynerlerin sayısı da arttı. ABD askerlerinin çekilmek için 2015 dan bu yana tamamen kontrol altında tuttuğu Harir Hava Üssü'nü kullanması bekleniyor. Ayrıca bu Hava Üssü terör örgütü deaş tehdidinden da bir hayli uzak konumda bulunuyor. Şu anda ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde 2000 askeri bulunuyor. Irak'ta şu anda bulunan asker sayısı ise yaklaşık 5000. Suriye sınırına 227 kilometre mesafede bulunan Harir ABD'nin kuzeyinde küsler arasında Suriye'ye en yakın konumdaki üs.

son dakika suriye abd askerleri çekilme kararı son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama