Son Dakika! Ölü Sayısı 800'ü Geçti, Acı Haberler Gelmeye Devam Ediyor

Endonezya'nın Sulawesi Adası’nda yaşanan deprem ve Tsunami de öyle sayısı son birkaç saat içinde 832 oldu. Yetkililer sayının daha da artmasından endişe ettiklerini söyledi.

Son Dakika! Ölü Sayısı 800'ü Geçti, Acı Haberler Gelmeye Devam Ediyor
Son Dakika! Ölü Sayısı 800'ü Geçti, Acı Haberler Gelmeye Devam Ediyor melek eren

Endonezya Cuma günü vuran deprem ve daha sonra gelen Tsunami de ölü sayısı 832’ye yükseldi. Depremde hayatını kaybedenlerden 400’e yakınının Kimliğinin belirlendiği öğrenildi. Yetkililer bölgede elektrik kesintisinin devam ettiğini belirtirken yakıt Gıda ve özellikle içme suyunda sıkıntılar yaşandığını söyledi. 

Ulusal Afet Ajansı Yönetimi (BNPB) Sözcüsü Sutopo Purwo Nugroho, ugroho, bölgenin Palu kentinde 821 ve Donggala kentinde ise 11 kişinin hayatını kaybettiği bilgisine ulaştıklarını söyledi. 

DALGA BOYU 6 METREYE ULAŞTI

7.7 şiddetindeki deprem Donggala bölgesinin 27 kilometre kuzeydoğusunda yerin 10 kilometre Derinlikte meydana gelirken sarsıntının ardından oluşan Tsunami dalgalarının boyu 3 ve 6 metre yüksekliğine ulaştı.
 Temmuz ayı ve Ağustos ayında Lombok Adası'nda 6,3 ile 6,9 ve 7 büyüklüğünde depremler meydana gelmiş 450 günden fazla kişiye etkileyen depremlerde 560 ölmüştü.

 

son dakika haber endonezya deprem ölü sayısı son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama