Kaşıkçı Cinayetinin Tüm Detaylarını Anlattılar

Öldürülen Suudi gazetesi Cemal kaşıkçının bazılarını yazdığı Amerikan New York Times gazetesinin internet sitesinde yayınlanan bir videoda Sol gazetesi Cemal Kaşıkçı cinayetinin bütün detayları ele alındı.

Kaşıkçı Cinayetinin Tüm Detaylarını Anlattılar
Kaşıkçı Cinayetinin Tüm Detaylarını Anlattılar melek eren

New York Times gazetesi tarafından yayınlanan videoda Suudi Arabistan dan İstanbul'a gelen 15 kişilik suikast timinin hedeflerindeki Kaşıkçı ya tuzak kurduklarını belirtildi. 

Videoda gazeteci Cemal kaşıkçının Suudi Arabistan yönetimini ve Veliaht Prens Muhammed Bin Selman eleştiren isimler arasında olduğuna dikkat çekilirken cinayetten sonra Türk medyasının Suudi yetkililerin olaya ilgisini ortaya koyan Konutları paylaştığı belirtisi ve cinayetin kronolojisi anlatıldı. Videoda Kaşıkçı cinayeti ile ilgili 15 kişinin fotoğrafları ve görüntüleri de yer aldı. Ayrıca söz konusu 15 kişiden bazılarının Veliaht Prens Muhammed Bin Selman İle bağlantılı olduğuna dikkat çekildi.

"İŞİ BİTİRDİK"

Videoda Cihat cinayetin nasıl planlandığı anlatılırken kaşıkçının başkonsolosu binasına girdikten sonra saldırıya uğradığı bilgisine yer verildi. Aynı zamanda videoda Cemal kaşıkçının cesedinin parçalandığı belirtilirken daha sonra konsolosluk binasından çıkan bir minibüse dikkat çekildi ve bu araçların cesedini taşıdığı iddia edildi. New York Times gazetesi tarafından yayınlanan videoda operasyonu lideri olduğu belirtilen sevdiği güvenlik yetkilisi Mahir Abdulaziz Mutreb'in,  cinayetten sonra bir telefon görüşmesi gerçekleştiği ve konuştuğu kişiye "Patronuna söyle, işi bitirdik" dediği de iddia edildi. Ayrıca videoda Cemal kaşıkçının nişanlısı Hatice Cengiz ile İstanbul'daki evlendirme Dairesi'ndeki görüntülerine de yer verildi.

 

New York Times gazetesi cemal kaşıkçı video son dakika son dakika haberi cemal kaşıkçı cinayeti
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama