Bulgarlar Hükümetin İstifası İçin Sokaklara Döküldü

Yolsuzluk zam ve yoksulluk Bulgaristan'da halkı sokağa döktü. Vatandaşlar sokağa dökülerek yaptıkları protestolarla Başbakan Boyko Borisov hükümetinin istifasını istedi. Başta Bulgaristan'ın başkenti Sofya olmak üzere ülke genelinde yapılan protestolar sırasında Yollar kapatıldı ve hükümeti istifaya davet edildi.

Bulgarlar Hükümetin İstifası İçin Sokaklara Döküldü
Bulgarlar Hükümetin İstifası İçin Sokaklara Döküldü melek eren

Son günlerde Bulgaristan'da Hayat pahalılığı yoksulluk ve yapılan zamlar nedeniyle vatandaşlar Başbakan Boyko Borisov başkanlığındaki hükümet aleyhine Çeşitli kentlerde gösteriler düzenlemeye başladı. Hükümet yetkililerinin istifasını isteyen vatandaşlar aşırı milliyetçi iltifatın eş başkanı başbakan Valeri Simeonov’un Hafta içi düzenledikleri protestolarla istifasını istedikten sonra Bugün yine sokaklara döküldü.

HER YERDE EYLEM VARDI

Bulgarlar sosyal medya üzerinden örgütlenerek en başta Başkent Sofia olmak üzere ülkenin büyük şehirlerinde protesto gösterileri yaptı. Ayrıca protesto gösterisi yapan vatandaşlar komşu ülkelere giden yolları da kapattı. Hükümetin istifasını ve politik siyaset sisteminin değişmesini isteyen Bulgarlar araç sigortası yoksulluk akaryakıt zammı nedeniyle isyan etti. Daha önce engelli çocuklara daha iyi yaşam sosyal gelişim ve hizmet isteyen annelere yönelik "Çocuklarını spekülasyon amacı ile kullanan, bağırgan kadınlar"  açıklamasını yapan Başbakan Yardımcısı Valeri Simeonov, Protestoların artmasının ardından Bağırıp, çağıran kadınlar, toplayın sözde hasta çocuklarınızı ve onları maymun gibi sokaklarda dolaştırmayın"  sözleriyle tepki çekti. Tepkilerin büyümesi üzerine hafta içi Bulgaristan Başbakan Yardımcısı Simeonov,  istifasını verdi. Engelli aileleri Simeonov’un istifasının ardından yeniden sokaklara çıkıp bu defa da hükümetin istifasını istedi.

 

bulgaristan protesto son dakika son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama