Açılıyor! Yarasa Çorbası, Çürük Yumurta, Kurtlu Peynir...

31 Ekim'de İsveç'in 3 büyük şehri olan Malmö'de Dünyanın ilk 'İğrenç Yemek Müzesi' açılacak. Bu sergide dünyanın çeşitli yerlerinde tüketilen fakat iğrenç olarak nitelendirilen yemekler bulunacak.

Açılıyor! Yarasa Çorbası, Çürük Yumurta, Kurtlu Peynir...
Açılıyor! Yarasa Çorbası, Çürük Yumurta, Kurtlu Peynir... melek eren

Müzenin 3 ay boyunca açık olacağı belirtilirken müzede Han boğa penisi, İsveç'ten mayalı Ringa balığı, Peru'dan kavrulmuş domuz ve sardinya dan gelen Kurtlu kaşar peyniri gibi yiyecekler bulunacak. Daha önce İsveç Helsingborg'ta açılan 'Başarısızlık Müzesi'ni kuran Dr. Samuel West bu Müzenin de kurucusu oldu.

Açılacak olan yeni müze hakkında The Local'a açıklama yapan West "Yemek müzesinin etkileşimi çok daha yüksek ve daha interaktif. Başarısızlığı yalnızca bir dereceye kadar hissedebilirsiniz. Fakat eğer gözünüzün önünde çürümüş bir köpek balığı varsa hiç görmemiş olmayı dilersiniz" dedi. 

FİKİRLERİMİZİ SORGULAMALIYIZ'

West, Müze hakkında 'eğlenceli, ilginç ve interaktif' derken, Aynı zamanda müzenin sürdürülebilirlik Ergine sahip olduğunu belirterek, "Eğer, böcekler gibi, daha doğa dostu protein kaynaklarını göz önünde bulunduracak olursak, iğrenme kavramına ilişkin fikirlerimizi sogulamalıyız"  İfadelerini kullandı.

'GECELERİ UYUYAMIYORUM'

Diğer yandan bize de yer alacak yemeklerin çoğunun kokuyu muhafaza edebilmek adına Tıp bir araştırma kavanozların içerisinde sergileneceği belirtildi. İsveç balığının kokusunu muhafaza etmenin oldukça zor olduğunu belirten West, “Kokuyu muhafaza etmeyi defalarca test ettik ancak koku yüzünden neredeyse ofisten atılacaktık. Sanırım çözdük, ancak emin değilim. Bu yüzden geceleri uyuyamıyorum." dedi.

 

isveç müze İğrenç Yemek Müzesi dünya haberleri
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama