Şişliklere, Göz Altı Morluklarına Son; Sadece Üç Malzeme İle Doğal Maske Yapımı

Özellikle bayanlar büyük önem gösterir güzelliklerine, artık bakım ve güzellik dendiğinde doğadan gelen katkısız besinler geliyor akla, içeriğinde nasıl kimyasallar bulunduğunu bile bilmediğimiz kremlere cilt bakım ürünlerine dünyanın parasını vermek yerine en güzeli değil mi doğal bitkiler. Artık bir sivilceden kurtulmak için siyah noktaları temizlemek için hatta gözaltı morlukları için o kadar para dökmeye gerek yok.

Şişliklere, Göz Altı Morluklarına Son; Sadece Üç Malzeme İle Doğal Maske Yapımı
Şişliklere, Göz Altı Morluklarına Son; Sadece Üç Malzeme İle Doğal Maske Yapımı melek eren

Özellikle bayanlar büyük önem gösterir güzelliklerine,  artık bakım ve güzellik dendiğinde doğadan gelen katkısız besinler geliyor akla, içeriğinde nasıl kimyasallar bulunduğunu bile bilmediğimiz kremlere cilt bakım ürünlerine dünyanın parasını vermek yerine en güzeli değil mi doğal bitkiler. Artık bir sivilceden kurtulmak için siyah noktaları temizlemek için hatta gözaltı morlukları için o kadar para dökmeye gerek yok.

Elimizin altında bulunan malzemelerle bunları yapmak çok kolay artık, siz de istemez mi siniz? Sivilcelerden kurtulup ışıl ışıl bir cilde sahip olmayı haydi o zaman not edin tarifimizi bir kenara; 

MALZEMELER;
Zerdeçal
Limon suyu 
Yoğurt
Zerdeçal içinde bulunan kurkumin adlı madde sayesinde vücuttaki iltihabın daha çabuk iyileşmesini sağlıyor ve toksinlerin vücuttan uzaklaştırılmasına da yardımcı oluyor. Bu kadarla kalmıyor tabi eklem ağrılarından ödeme, kan damarlarındaki plakların temizlenmesini de hızlandırıyor. Haliyle cildimize de iyi geliyor tabii ki.
Yoğurt içinde bulunan laktik asit sayesinde cilt rengini açmada değerli bir malzeme böyle olunca da bir çok güzellik maskelerinde yerini alıyor tabi ki.. Ama doğal sütten üretilmiş ev yoğurdu kullanmaya özen göstermeliyiz.
Limon asidik yapısıyla cilt beyazlatma yöntemlerinde bir numara özellikle göz altı morlukları için yapılan formüllerde en etkili çözüm. Tabi asidik yapısı nedeniyle gözle temas etmemesi ve tarifteki miktardan fazla kullanılmaması önemli. 
Eğer cildiniz çok kuru ise bu üç karışıma zeytinyağı ya da bal ilave edebilirsiniz. İçeriğinde bulunan bileşenler sayesinde her ikisi de cildinizi hem besler hem de parlaklık kazandırır. İşte gözaltı morluklarından, siyah noktalardan, şişliklerden kurtulmuş ışıl ışıl bir cildin formülü;

MALZEMELER;
Yarım çay kaşığı toz zerdeçal
Yarım çay kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay kaşığı bal veya zeytinyağı (arzuya göre)
Evimizde eliminizin altında bulunabilecek bu üç malzeme ile kolayca hazırlayabilirsiniz maskenizi, küçük bir kâsede limon suyu, zerdeçal tozu, yoğurdu iyice karıştırın ve gözaltlarınız başta olmak üzere yüzünüze uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra soğuk suyla bolca yıkayın. 
Yine belirtelim eğer cildiniz kuru ise yarım çay kaşığı bal ve ya zeytinyağı da ilave ede bilirsiniz.
 Karışımı gözünüzle temas ettirmemeye dikkat edin. Alerjik bir rahatsızlığınız varsa mutlaka uzman bir doktora danışın. Limonun etkisiyle karışımı cildinize sürdüğünüzde hafif kaşınma olacaktır ancak kaşınma şiddetli ise yüzünüzü bol su ile iyice durulamanızı öneririz.

 

maske yapımı doğal maske yapımı sivilceler için maske evde maske yapımı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama