Lezzet Arttıran Püf Noktaları

Daha lezzetli yemekler için biraz püf noktası bilmekte yarar var. Sağlıklı ve leziz yemekler hazırlamak için sizlere çok kolay uygulayacağınız püf noktaları hazırladık. İşte tüyolarımız…

Lezzet Arttıran Püf Noktaları
Lezzet Arttıran Püf Noktaları melek eren

Daha lezzetli yemekler için biraz püf noktası bilmekte yarar var. Sağlıklı ve leziz yemekler hazırlamak için sizlere çok kolay uygulayacağınız püf noktaları hazırladık. İşte tüyolarımız…

PATLICANIN DAHA LEZZETLİ OLMASI İÇİN
Patlıcan yemeğinizin lezzetini arttırmak için tuzlu suda – dakika kadar bekletin ya da üzerine tuz serperek kağıt havlu üzerinde bekletin. Çıkan kahverengi suları silerek pişirin.

MAKARNANIN LEZZETLİ OLMASI İÇİN
Makarnanızın daha lezzetli ve hafif olması için haşlama suyuna biraz süt katın farkı göreceksiniz. Ayrıca haşlama suyuna sebze eklerseniz daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.

MAKARNAYI SOĞUK SUYA TUTMAYIN
Makarnayı soğuk sudan geçirdiğinizde B vitamini eksilir. Makarna süzülürse hem vitamini hem de lezzeti eksilir. Ama bu buğdaylı makarnalar için söz konusudur. İyi kalite makarna kullkanmaya devam edin ve bu makarnaları soğuk sudan geçirmeyin.

SOĞANLARIN KARARMAMASI İÇİN
Soğanların üzerine un serpiştirirseniz soğanlarınız kararmaz.

DÖZLERİNİZİN YANMAMASI İÇİN
Soğan soyarken veya doğrarken gözlerinizin yanmaması için üzüm sirkesi serpiştirilir.

KURU FASULYE PİŞİRİRKEN
Kuru fasulye pişirirken bir gece önceden suda bekletmenize gerek yoktur. Fasulyenizi tencerede bir taşım kaynatın, ocağın altını kapatıp iki saat kadar bekletin. Daha sonra yemeğinizi pişirin. Kuru fasulyelerin dağılmadan pişmesini istiyorsanız tuzu ve salçayı fasulyeler piştikten sonra ekleyin.  Uzun süre pişirdiğiniz halde fasulyeniz pişmediyse içine yarım tatlı kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz. 

SEBZE YEMEKLERİNDE
Lahana, karnabahar, soğan gibi kokulu sebzeler pişirilirken tencerenin kapağı aralık bırakılırsa koku yemeğe sinmez. Sebze yemeği pişirirken eklenen su mutlaka sıcak olmalıdır. Haşlanarak pişirilen sebzelerin suyuna sirke eklenirse sebzelerin rengi değişmez. 

BEZELYELERİ BEKLETMEYİN
İmkanınız varsa bezelyeleri ayıkladıktan sonra hemen pişirin. Çünkü bezelyeler hemen kuruyup sertleşen sebzelerdir. Kuruyan bezelyelerinizi ise bir gün kadar soğuk su içinde bekletirseniz yeniden canlandıklarını göreceksiniz. 

MARULA BIÇAK DEĞDİRMEYİN
Marul ve yeşil salat yapraklarını yıkadıktan sonra bıçakla kesmek yerine elinizle koparırsanız vitamin kaybını  engellemiş olursunuz.

SALATA YAPARKEN
Öncelikle salata malzemelerinin ıslak olmamasına özen gösterelim. Malzemenin ıslak olması sosun malzemeye ulaşmasını engeller. Güzel bir salata için malzemelerin birbirini tamamlaması önemlidir. Dereotu ile kabak, domates ile fesleğen, ceviz ile peynir birlikte kullanıldığında harika sonuçlara ulaşılır.

KEREVİZ YAPRAKLARI
Demir ve folik içeren çok zengin bir aroması olan kerevizin yaprakları ile de nefis çorbalar ve yemekler yapabilirsiniz. Yemeğinizde sadece kerevizin kökünü kullanacaksanız yapraklarını kurutup daha sonra çorbalarda, yemeklerde ve salatalarda çeşni gibi kullanabilir, yemeğinize güzel bir aroma verebilirsiniz.

 

püf noktaları lezzetli yemekler için püf noktaları pratik bilgiler lezzet arttıran püf noktaları
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama