En Güzel Kestane Pişirebilmenin Yöntemleri

Kış ayları geldiğinde yanmaya başlayan sobaların vazgeçilmezi. Dışarıda kara kışa inat evinizin içini ısıtan o soba, bir de kestaneleri pişirmeye başladığınızda evinizi saran o kokusu mutluluğun zirvesine ulaştırır sizi. Elinizin yanmasına rağmen o kestaneleri soyup içindeki o muciye ulaşmak her şeye değer o an.

En Güzel Kestane Pişirebilmenin Yöntemleri
En Güzel Kestane Pişirebilmenin Yöntemleri melek eren

Kış ayları geldiğinde yanmaya başlayan sobaların vazgeçilmezi. Dışarıda kara kışa inat evinizin içini ısıtan o soba, bir de kestaneleri pişirmeye başladığınızda evinizi saran o kokusu mutluluğun zirvesine ulaştırır sizi. Elinizin yanmasına rağmen o kestaneleri soyup içindeki o muciye ulaşmak her şeye değer o an.

Çoğunuz farkındadır zaten; evinizde pişirdiğiniz kestaneler dışarıdakilerle kıyaslanamaz bile. Ama bazen de ne kadar uğraşırsanız uğraşın istediğiniz gibi olmamıştır. Olmaz tabii. Ee kestane pişirmenin de bi adabı var canım.  En baştan başlayalım o zaman anlatmaya.

KESTANELERİ PİŞİRMEDEN ÖNCE BİLİNMESİ GEREKEN DETAYLAR:
Diğer meyve sebzelerde olduğu gibi tezelik en büyük esaslardan. Kestaneleriniz ne kadar taze olursa o kadar kolay pişer ve bir o kadar da lezzetli olur. Bu yüzden kestaneyi mevsiminde tüketmek önemli. Kestanelerinizi seçerken kabuğunun sert olmasına ve dış görüntüsünde çok fazla ağsı yapı olmamasına dikkat edin. Eğer kestanelerinizin kabuğu çok inceyse farklı ve acı bir kokusu varsa almamaya özen gösterin. Çünkü bu şekilde olan kestaneler istediğiniz kadar taze olmadığından istediğiniz lezzeti bulamayabilirsiniz. Kestanenin taze olup olmadığını anlamanın bir diğer yolu ise kestanenin kabuğuna bir kesici alet yardımıyla çizik atarak içine bakmak. Rengi ve iç kabuğu yenilebilecek durumda ise satın alabilirsiniz. Alırken söylediğimiz bu iki duruma dikkat etmeye biraz daha özen gösterirseniz kestanelerinizin daha lezzetli olacağına eminiz. Tabi sadece kestaneleri taze seçmekle bitmiyor işimiz. Kestane seçmek kadar pişirmek de önemli. 

SUDA HAŞLAMA KESTANE:
Kestane içlerinin lokum gibi yumuşacık olmasını istiyorsanız, o kavruk lezzet olmasa da olur diyosanız, ben böyle daha çok seviyorum diyenlerdenseniz eğer bu yöntem tam da size göre. Taze taze kestanelerinizi seçtiniz, alıp evinize getirdiniz. Bıçak, falçata ya da keskin bir madde yardımıyla kestanelerin üzerine çizikler atın. Kestaneleri normal ısıdaki suyun içine atın ve oda sıcaklığında birkaç saat dinlendirin. Eğer vaktiniz yoksa kestanelerin üzerine suyu ilave edin ve üzerine 2 tane kesme şeker ekleyin. Orta ateşte kestanelerinizin dış kabukları soyulacak kıvama gelene kadar yaklaşık20-30 dakika kadar güzelce kaynatın. Kestanelerinizi gereğinden fazla kaynatırsanız yapıları ve lezzetleri bozulur. Yani bu işlem de size istediğiniz tadı vermeyecektir. Bu nedenle suyun içindeki kestanelerinizin tam olarak haşlandığını düşündüğünüz anda kestaneleri suyun içinden alarak fazla sularını bir süzgeç yardımıyla süzerek oda sıcaklığında birkaç dakika beklettikten sonra soyarak afiyetle tüketebilirsiniz. Bu arada kestanenin haşlamalık ve kebap yapmalık iki farklı çeşidi vardır. Haşlamalık olanlar, kebaplık olanlara göre daha iri olur. Aklınızda bulunsun. 

FIRINDA KESTANE :
Son zamanların en büyük sorunu. Artık neredeyse her evde doğalgaz var, soba üzerinde pişen kestane tadını unutur olduk. İşte size bu tadı hatırlatacak bir yöntemle geldik size. Kestanelerinizi güzelce seçip eve getirdiniz, ve yine çizme işemini uygulayarak normal sıcaklıktaki suyun içerisinde 15 dakika kadar bakletin. Daha sonra suyunu süzdürün ve bir kağır havlu üzerine alarak kestanelerinizi güzelce kurulayın. Bir tepsi fırının üzerine yağlı kağıdı serin ve kestaneleri yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Tepsinizi önceden 200 derecede ısttığınız fırında kabukları hafif siyahlaşana kadar yaklaşık 20-30 dakika kadar pişirin. Kabukların ayrılmaya başladığını göreceksiniz. Kastaneleriniz bu duruma geldiğinde fırınınızı oda sıcaklığında bir süre bekletip hemen soyarak ya da daha sonra tüketebilirsiniz. Afiyet Olsun.

TAVADA KESTANE:
Vaktiniz yok ve kestaneleri suda bekletemeyeceksiniz. Hiç üzülmeyin. Kestanelerinizi çizin ve demir döküm veya kalın tabanlı bir tavnın içinr alın. Her 250 gram kestane için 1 çay bardağı kadar su ekleyin. Sularını çekip yavaş yavaş kavurun. Bu sırada yanmaması ve yapışmaması için kestanelerinizi belli aralıklarla karıştırın. Daha sonra kestaneler suyunu çekip, dış kabuğunun rengi değişene ve kabukları yavaşça ayrılmaya başlayana kadar pişirmeye devam edin. Tamamen piştiğine emin olduktan sonra tavanızı ocaktan alabilirsiniz. Birkaç dakika dinlenmesini sağladıktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

KESTANE KABUĞU DAHA KOLAY NASIL SOYULUR:
Kestane kabuklarının daha kolay soyulabilmsi için; kestanelerinizin mutklaka pişirme işlemi öncesinde suyun içinde bekletmiş olmaya önem gösterin. Pişirme aşamasından sonra bir havluya sararak birkaç dakika dinlendirebilirsiniz. Bu işlem de kestanelerinizi kolayca soymanıza yardımcı olacaktır. Ama pişirme işlemi öncesinde suyun içerisinde bekletmek ve kabukların üzerlerine sağlam çizikler atmak kestanelerinizi kolayca soyabilmeniz için yeterli işlemlerdir. Bir de taze olmayan kestanelerde zor soyma gibi durumlar yaşamanız mümkündür. Şimdi kestaneleriniziistediğiniz lezzette ve istediğiniz yumuşaklıkta pişirmek sizin elinizde. 
Herkese Afiyet Olsun 

 

 

kestane kestane pişirme yöntemleri kestane nasıl pişirilir kestane tarifi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama