Diyabete Bağlı Olarak Oluşan Ayak Yaralarını Önlemek Mümkün Mü, Hastaların Ayakları Kurtarılabilir Mi?

Şeker hastalarının kabusu olan ayak yaraları konusunda uzmanlar yanlış bilinen bir kanıyı yıkmaya uğraşıyor. Uzmanlar, şeker hastalarının diyabetik yaralar nedeniyle ayaklarını kaybetmeye mahkum olmadığını söylüyor. Prof. Dr. Benjamin A. Lipsky, tarafından yapılan bir çalışma hem hastaların, hem de doktorların benimsediği bu yanlış kanıyı yıkacak nitelikte.

Diyabete Bağlı Olarak Oluşan Ayak Yaralarını Önlemek Mümkün Mü, Hastaların Ayakları Kurtarılabilir Mi?
Diyabete Bağlı Olarak Oluşan Ayak Yaralarını Önlemek Mümkün Mü, Hastaların Ayakları Kurtarılabilir Mi? melek eren

Şeker hastalarının kabusu olan ayak yaraları konusunda uzmanlar yanlış bilinen bir kanıyı yıkmaya uğraşıyor. Uzmanlar, şeker hastalarının diyabetik yaralar nedeniyle ayaklarını kaybetmeye mahkum olmadığını söylüyor.  Prof. Dr. Benjamin A. Lipsky, tarafından yapılan bir çalışma hem hastaların, hem de doktorların benimsediği bu yanlış kanıyı yıkacak nitelikte. 

18. Ulusal Vasküler & Endovasküler Cerrahi Kongresi, Girne’de UVECD (Ulusal Vasküler ve Endovasküler Cerrahi Derneği) tarafından düzenlendi. Kongreye alanında uzman hekimler katıldı. Prof. Dr. Benjamin A. Lipsky, kongre kapsamında Türkiye’ye de davet edildi. ‘Diyabetik Ayak Paneli’ne katılan Prof. Dr. Benjamin A. Lipsky, bu konudaki deneyimlerini meslektaşlarına aktardı. 

‘DİYABETİK AYAK YARASI TEHLİKESİ’ 10. YILDAN SONRA BAŞLIYOR
Panelde bir konuşma yapan Prof. Dr. Benjamin Lipsky, diyabetik hasta sayısının dünyada giderek arttığını belirterek, diyabetin hastalarda yarattığı harabiyetin sinir ve damarlarda bir takım problemlere neden olduğunu söyledi. Buna bağlı olarak özellikle ayak bölgesinde bazı yaraların oluştuğunu söyleyen Lipsky, bir süre sonra bu yaraların hastalarda enfeksiyon kapma riski oluşturduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Benjamin Lipsky, artık insan ömrünün uzadığını belirterek, buna bağlı olarak diyabette oluşabilecek komplikasyonların görülme sıklığının da arttığını söyledi. Hastalığın başlamasından itibaren, Diyabetik ayak yaralarının 10 yıl içinde görülmeye başladığını söyleyen Lipsky, diyabetik ayak yaralarında en büyük sorunun antibiyotiklere karşı gelişen direnç olduğunu söyledi.

HASTALAR AYAKLARINI KAYBETMEYE MAHKUM DEĞİL
Diyabetik ayak yaralarında en büyük sorunun antibiyotiğe karşı gösterdiği direnç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Benjamin Lipsky, şu anda bu konuda kullanılabilen çok az duyarlı antibiyotik kaldığını dile getirdi. Şeker hastalarının ayaklarında oluşan yaraların iyileşmeyeceğinin düşünülmesinin yanlış bir bilgi olduğunu söyleyen Lipsky, iyileşmedi diye ayağı kesilen hastaların büyük çoğunluğunun 5  yıl içerisinde hayatını kaybettiğini söyledi. 

ÇÖZÜM NE?
Prof. Dr. Benjamin Lipsky, artık hastaların ayaklarında kan akışını düzenleyecek pek çok yöntem geliştirildiğine dikkat çekerek, sadece yaraların enfekte bölgelerin temizlenmesi sayesinde bu hastaların ayaklarını korumanın da mümkün olduğunu söyledi. 

diyabetik ayak yaraları şeker hastalığı diyabetik ayak yaralarının tedavisi şeker hastalarının ayak yaraları ayak yaraları iyileşir mi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama