Çocuğun kulağından bakın ne çıktı!

Çocuğun kulağından bakın ne çıktı!

Çocuğun kulağından bakın ne çıktı!
Çocuğun kulağından bakın ne çıktı!

Kulağından rahatsızlanan Mehmet Elma, yakınları tarafından Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

Doktorlar çocuğun kulağında "at sineği" tarafından bırakılan larvalar olduğunu tespit etti. İlk müdahalede kulağından 13 larva çıkartılan Elma, daha sonra ameliyata alındı. Buradaki müdahalede de çocuğun kulağının arka bölümlerine gizlenmiş 1 larva daha çıkartıldı. Çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Baba Mehmet Elma, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun kulağında akıntılar olduğunu belirtti. İlk anda oğlunun kulağındakileri fark etmediklerini ifade eden Elma, "Oğlum kulağımda bir şeyler kımıldadığını, kaşıntı yaptığını ve ağrıdığını söyledi. Biz de hemen hstaneye getirdik" dedi.

Elma'ya ilk müdahale eden KBB asistan doktoru Çağrı Derici ise ilk müdahalede 10 larva çıkarttıklarını söyledi. Çocuğun dinlenmesi için bir süre beklediklerini ifade eden Derici, daha sonraki müdahalede 3 larvanın daha alındığını anlattı.

Elma'nın başka larva olup olmadığını kontrol için tomografi çektiklerini belirten Derici, "Çocuğumuzun kulak arkasında da bir doluluk olduğunu görünce ameliyat edilmesine karar verdik. Ameliyat esnasında bir larva daha bulduk ve çıkarttık. Kulağın iyi bir şekilde havalanmasını sağladık. dedi.

KÖTÜ HİJYEN KOŞULLARINDA ORTAYA ÇIKIYOR

Kulak temizliği konusunda anne ve babalara tavsiyede bulunan Derici, şunları kaydetti:

"Bu tarz durumlar hijyenik koşullar gerçekten çok kötü olduğunda ortaya çıkıyor. Özellikle başımızı koyduğumuz yastık çarşaf ve yattığımız yerin hijyeni çok önemli. Çocuklarını en küçük şikayette mutlaka doktora götürsünler. Bu konuda ailelerin biraz daha farkında olması gerekiyor. El temizliği vücut temizliği çok önemli ve dikkat etmeleri gerekiyor."

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama