Adını Hiç Duymadıklarınız Var! İşte Dünyanın En İlginç Hastalıkları

Hastalığın her türlüsü zordur ancak bazı hastalıklar ise son derece ilginç sonuçlar doğurmaktadır. Bu hastalıklar genellikle nadiren görünse de gerçek anlamda kişilerin hayatını adeta kabusa çevirmektedir. Dünya üzerinde rastlanan bu ilginç hastalıklara bir göz atalım:

Adını Hiç Duymadıklarınız Var! İşte Dünyanın En İlginç Hastalıkları
Adını Hiç Duymadıklarınız Var! İşte Dünyanın En İlginç Hastalıkları melek eren

Hastalığın her türlüsü zordur ancak bazı hastalıklar ise son derece ilginç sonuçlar doğurmaktadır. Bu hastalıklar genellikle nadiren görünse de gerçek anlamda kişilerin hayatını adeta kabusa çevirmektedir. Dünya üzerinde rastlanan bu ilginç hastalıklara bir göz atalım:

Progeria:

Bu hastalık yeni doğan bir çocuğun genetik olarak basit bir kusurla doğması nedeniyle olmaktadır. Oldukça nadir görülen bu hastalıkta henüz 3 yaşına gelen bir çocuk 40 yaşındaki bir insanın fiziksel özelliğini göstermektedir. Çocuk yaşta saç dökülmesi, kemik incelmesi gibi sorunlara neden olan bu hastalıkta kişiler genellikle 13-14 yaşında ölmektedir. Şu anda dünya üzerinde bu hastalık ile yaşayan yaklaşık 50 çocuk vardır.

Pika:

Son derece nadir görülen bu hastalıkta kişiler yenilebilir olmayan maddeleri yemektedirler. Yani bu hastalığa yakalanan kişi normal yemekler ile tokluk hissetmemektedir. Bu da onları farklı arayışlara itmektedir. Bu hastalığa yakalanan kişiler örneğin bulaşık süngerini veya bir kalıp sabunu yemektedirler. Onlara göre yenilebilir olmayan maddeleri yemek daha eğlenceli ve daha doyurucudur. Pika hastalığına yakalanan kişiler toprak, kağıt gibi maddeleri sıklıkla tüketmektedir. Hastalığın nedeni tam olarak açıklanamamış ve henüz tam bir çözüm bulunamamıştır.

Yürüyen Ceset Sendromu:

Bu hastalık oldukça ağır bir psikolojik hastalıktır. Bu hastalıkta kişiler ölü olduklarına inanırlar. Onlara göre vücutlarının bir kısmı ya da tamamı ölüdür. Bu hastalığa yakalanan kişiler genellikle şizofreni ilerlemiş hastalardır. Bu hastalar, etlerinin çürüdüğünü ve organlarının işlem görmediğini düşünürler. Bazı hastalara göre tenlerinde kurtlar gezinmektedir. Bu hastalığın sonunda bazı hastalar intihar etmektedir. Sosyal hayatı bitiren ve iletişimi koparan bu hastalık ciddi bir tedavi süreci gerektirmektedir.

Yabancı El Sendromu:

Bu hastalığın ilk evresinde kişiler dokundukları nesnelerin şekillerini hissedememekten şikayetçidir. Hastalığın ilerleyen aşamasında ise kişiler ellerinden birine hükmedememeye başlar. Bu sorun öyle bir hal alır ki el ve kol sürekli bağımsız bir şekilde hareket halindedir. Hastalığı oldukça ilerlemiş bazı kişiler gece uyurken kendilerini boğmuşlardır. Bu hastalık oldukça ciddi ve dikkatli tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır.

Mikropsi:

Bu hastalığın bilinen diğer adı Alice Harikalar Diyarında Sendromu’dur. Bu hastalık insanın görsel algısını etkilemekte ve tamamen değiştirmektedir. Bu olay genellikle bir sinirsel şaşırtmacadır. Bu hastalığa sahip olan kişiler uzakta olan bir nesneyi çok yakındaymış gibi algılayabilir ya da devasa boyutta bir fili bir kedi boyutundaymış gibi görebilmektedir. Bu hastalıkta görüntüler beyinde yorumlandığı için tedavi bu noktada yoğunlaşır.

Proteus Sendromu:

Proteus Sendromu, vücudun belli bölgelerinin orantısız şekilde büyümesiyle ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu hastalığın tam olarak nedeni açıklanamamaktadır. Hastalık nadir olarak görülmektedir. Bu hastalığa yakalananlar için genellikle “Fil Adam” tabiri kullanılmaktadır.

Sirenomelia:

Bu hastalıkla dünyaya gelen kişiler bacakları yapışık halde doğmuşlardır. Bu isim görüntü itibariyle masallardaki deniz kızlarına benzedikleri için verilmiştir. Bu hastalıkta cinsel organ görülmez ve idrar kesesi de gelişmemiştir. Oldukça nadir görülen bu hastalık ile doğan kişiler genellikle kısa bir süre sonra hayatlarını kaybetmişlerdir.

Bu hastalıklar ve bu hastalıklara benzeyen başka hastalıklar genelde nadir görünene hastalıklardır. Umarız tıp dünyasındaki gelişmeler bu tip hastalıklara da çare olabilir.

hastalık dünyanın en ilginç hastalıkları sağlık haberleri hastalık nedir haber son dakika
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama