Son Dakika! TBMM Başkanı Resmen Belli Oldu

Son dakika! Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı seçiminde yapılan 3. tur oylaması da bitti ve oylama sonucuna göre TBMM Başkanı 289 oy ile AK Parti’nin adayı İsmail Kahraman oldu. işte detaylar…

Son Dakika! TBMM Başkanı Resmen Belli Oldu
Son Dakika! TBMM Başkanı Resmen Belli Oldu Hasan Vural Topbaş

Son dakika! Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı seçiminde yapılan 3. tur oylaması da bitti ve oylama sonucuna göre TBMM  Başkanı 289 oy ile AK Parti’nin adayı İsmail Kahraman oldu. işte detaylar…

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bugün Meclis Başkanı’nın belirlenmesi için seçim yapıldı! Seçimde ise AK Parti’nin adayı İsmail Kahraman olurken AK Parti bir sürpriz yaptı ve yedek aday olarak Tamer Dağlı çıkartıldı. CHP’nin adayı ise Zekeriya Temizel, MHP’nin adayı Celal Adan, İYİ Parti’nin adayı Yusuf Halaçoğlu ve HDP’nin adayı ise Selma Irmak oldu.

MECLİS BAŞKANI İSMAİL KAHRAMAN OLDU

Yapılan seçimlerde ise ilk oylamada en çok oyu 260 oyla İsmail Kahraman ve 113 oyla CHP aday Zekeriya Temizel aldı. Yapılan ikinci oylamada ise İsmail Kahraman 257 oy alırken yine en yakın rakibi 122 oy ile CHP’nin adayı Zekeriya Temizel oldu.

Yapılan üçüncü oylamada ise AK Parti’nin yedek adayı Tamer Dağlı adaylıktan çekildi. Üçüncü oylamanın sonuçlarına göre ise AK Parti adayı İsmail Kahraman 289 oy aldı ve CHP’nin adayı Zekeriya Temizel 124 oy aldı.

Bu sonuçlara göre ise Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı AK Parti’nin adayı İsmail Kahraman oldu. 

 

son dakika TBMM TBMM başkanlık oylaması İsmail Kahraman Zekeriya Temizel CHP AK Parti haberler siyaset haberleri
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama