Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Esad’a Zehir Zemberek Sözler! “Aslında Bir Teröristtir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tunus ziyaretinde önemli açıklamalar yaptı! Özellikle Suriye lideri Beşar Esad’ı sert sözlerle eleştiren Erdoğan, “Esed, kesinlikle açık ve net söylüyorum, devlet terörü estirmiş aslında bir teröristtir.” dedi. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Esad’a Zehir Zemberek Sözler! “Aslında Bir Teröristtir”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Esad’a Zehir Zemberek Sözler! “Aslında Bir Teröristtir” Hasan Vural Topbaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tunus  ziyaretinde önemli açıklamalar yaptı! Özellikle Suriye lideri Beşar Esad’ı sert sözlerle eleştiren Erdoğan, “Esed, kesinlikle açık ve net söylüyorum, devlet terörü estirmiş aslında bir teröristtir.” dedi. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tunus’a ziyarette bulundu ve burada mevkidaşı olan El-Baci Kaid es-Sibsi ile bir görüşme gerçekleştirdi. Daha sonra ise ortak bir basın toplantısı yapıldı.

Basın toplantısında Kudüs için açıklamalarda bulunan Erdoğan, İsrail’i eleştirdi ve kendilerinin çalıp kendilerinin oynadığını söyledi. Bölgede fiili bir işgalin olduğunu söyleyen Erdoğan, “Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti olması bizim ortak irademizdir. Burada fiili bir işgal var. Burada işgal olmasından dolayı tabelalarımızı asamıyoruz. Doğu Kudüs bizim için başkenttir, ilan etmiş bulunuyoruz. İsrail şu an kendisi çalıp, kendisi oynuyor. 10 tane ülkeyi yanınıza alıp yapamazsınız bunu zaten." dedi.

ESAD BİR TERÖRİSTTİR

Bu açıklamalarının ardından Suriye’de yaşanılanlara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede Esad ile birlikte hareket etmelerinn mümkün olmadığını söyledi. 

Esad’ın bölgede 1 milyon vatandaşını öldürdüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esad’ın devlet terörü estirmiş birisi olduğunu da söyledi ve "Suriye'de Esed'le yürümek kesinlikle mümkün değildir. Niçin? 1 milyona yakın vatandaşını öldürmüş olan bir Suriye'nin başkanıyla nasıl olacak da geleceği kucaklayacağız? Suriye'nin halkı böyle birisini başında görmek ister mi? Çünkü Esed, kesinlikle açık ve net söylüyorum, devlet terörü estirmiş aslında bir teröristtir. Böyle birisine bu işi o götürebilir diyemeyiz. Öldürülmüş insanlara haksızlık olur bu. Suriye'de hala kan gövdeyi götürüyor" dedi.
   

Cumhurbaşkanı Erdoğan Erdoğan Tunus Suriye Esad Beşar Esad Kudüs Filistin İsrail
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama