Abdullah Gül’den Eleştirilere Cevap Geldi! “Polemiğe Girmek Bana Yakışmaz”

Abdullah Gül’den Eleştirilere Cevap Geldi! “Polemiğe Girmek Bana Yakışmaz”

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazetecilere açıklamalarda bulundu ve AK Parti’den kendisine yönelik yapılan eleştiriler için "Bu konularla ilgili polemiğe girmek bana yakışmaz” dedi. İşte detaylar…

Politika Haberleri - 2018-01-12 16:07:37

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazetecilere açıklamalarda bulundu ve AK Parti’den kendisine yönelik yapılan eleştiriler için  "Bu konularla ilgili polemiğe girmek bana yakışmaz” dedi. İşte detaylar…

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cuma namazından çıktıktan sonra kendisini bekleyen gazetecilere açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı. Son günlerde KHK’ya yapmış olduğu eleştiriden dolayı AK Parti’den gelen tepkilere cevap verip vermeyeceği yönündeki soruyu yanıtlayan Gül,  "Bu konularla ilgili polemiğe girmek bana yakışmaz. Dolayısıyla her şey zaten ortada. Herkes birbirini biliyor. Onun için polemiğe girmek istemiyorum" dedi. 

GAZETECİLER TUTUKSUZ YARGILANMALI 

Mehmet Altan ve Şahin Alpay’ın Anayasa Mahkemesi tarafından tutuksuz yargılanması yönünde aldığı kararı da değerlendiren Abdullah Gül, kendisinin de Cumhurbaşkanı olduğu dönemde bu yönde fikirlerini dile getirdiğini söyledi ve gazetecilerin tutuksuz yargılanması gerektiğini belirtti. 

Türkiye’nin imajı açısından ve rahatlaması açısından gazetecilerin tutuksuz yargılanmasının daha doğru olacağını söyledi. Gül, "Biliyorsunuz ben Cumhurbaşkanıyken de ayrıldıktan sonra da  gazetecilerin tutuksuz yargılanmasının hem adalet açısından hem Türkiye'nin imajı  açısından doğru olduğunu hep söylemişimdir. Bugün de o görüşteyim. Türkiye'nin  rahatlaması ve Türkiye'nin imajının iyileşmesi açısından da... Ayrıca tabii ki  hak, hukuk, bütün bu konularda da yargılama yine devam eder, ama yazarların,  çizerlerin, gazetecilerin tutuksuz olmasının doğru olduğu kanaatimi her zaman  söyledim." ifadelerine yer verdi.

Ayrıca OHAL konusunda da açıklamalarda bulunan Abdullah Gül, son kez uzatıldığının kanaatinde olduğunu söyledi ve artık Türkiye’nin demokratik nizama geçtiğini tüm dünyaya göstermesi gerektiğini belirtti. 

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER