Türkiye’den Filipinlere Gidip Evlendiği Eşi Ona Hayatının Kabusunu Yaşattı

Türkiye’den Filipinlere Gidip Evlendiği Eşi Ona Hayatının Kabusunu Yaşattı

Türkiye’den Filipinlere giden ve oraya yerleşen Nejdet Polat, burada İngilizce öğretmenliği yapmakta olan Ann Hagolino ile evlendi ve daha sonra da adeta hayatının şokunu yaşadı. İşte detaylar…

Gündem Haberleri - 2018-01-18 13:07:19

Türkiye’den Filipinlere giden ve oraya yerleşen Nejdet Polat, burada İngilizce öğretmenliği yapmakta olan Ann Hagolino ile evlendi ve daha sonra da adeta hayatının şokunu yaşadı. İşte detaylar…

Türkiye’den 2009 senesinde yaşamış olduğu kazanın ardından mal varlıklarını satarak ayrılan ve Filipinlere yerleşen Nejdet Yılmaz, bir süre sonra burada İngilizce öğretmeni olan Ann Hagolino ile evlenerek hayatını birleştirdi. Daha sonra da Türkiye’ye geri döndüler ve burada yaşamaya başladılar.

Ancak Türkiye’de, Filipinlerde olduğu gibi mutlu olamadılar ve Ann Hagolino’nun iş bulamaması sorun olmaya başladı ve boşanma kararı aldılar. Boşanma kararı sonrası 2 çocuğunu da alarak Nejdet Yılmaz’dan ayrı yaşamaya başlayan Hagolino, eşi Yılmaz’a çocuklarını göstermemeye başladı. Bu konu hakkında konuşan Yılmaz, “Eşim yabancı olduğu için buraya ayak uyduramadı. 'Beni tokatladı' diye karakola şikayet etti. Şikayetinden vazgeçmesine rağmen bu ceza otomatik olarak çıktı. Para cezasına çevrilmişti. Para cezasının yarısını ödedim, diğer yarısını ödeyemediğim için kamu hizmetine çevrildi. Bu ceza karşılığında her gün akşam camide iki saat temizlik yapıyorum. Bu cezadan gocunmuyorum ama eşim bana çocuklarımı 9 aydan bu yana göstermiyor. Çocuklarımın hasreti ile yanıp tutuşuyorum. Cumhurbaşkanımdan, devlet büyüklerimden çocuklarımı görmek için yardım bekliyorum” ifadelerine yer verdi. 

ÇOCUKLARINI GÖRMEK İÇİN YETKİLİLERDEN YARDIM İSTİYOR 

Eşini Türkiye’yi sevebileceğini düşünerek buraya getirdiğini dile getiren Yılmaz, yaşanılan sorunlardan sonra boşanma kararı aldıklarını söyledi ve çocuklarını göremediği için yetkililerden yardım istedi. Kanunların babadan yana olmadığını ve çocuklarını görmek için yardım istediğini belirten Yılmaz, “Eşimi buraya getirdim, 'burayı sever' dedim, fakat onun niyeti sırf paraymış, yani burada para kazanıp, ne amaç güdüyorlar bilmiyorum. İki çocuk yapacak kadar değişebiliyorlar. Sırf maddeci olabiliyorlar. Çocuklarımı görmek için mahkeme bana özel bir kağıt verdi. O kağıtla çocuklarımı görmek için Filipinler Konsolosluğuna gittim. 'Çocuklarımı görmek istiyorum' dedim. Konsolosluktan eşime telefon etmişler, 'ben göstermiyorum' demiş. Ben eşime güvendim sevdim, ülkeme getirdim. Eşim, iki çocuğumla beraber Filipinler'e gitmek istiyor. Benim tek isteğim çocuklarımı görmek için Cumhurbaşkanımızdan ve İçişleri Bakanımızdan bana yardım etmelerini bekliyorum. Çünkü kanunlar babadan yana değil” dedi.

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER